Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Θεσσαλονίκη: Αγγειίτιδα λόγω Covid μπορεί να προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια στην 3χρονη

Η υπόθεση που εξετάζεται είναι η 3χρονη να είχε αγγειίτιδα λόγω νόσησης από τον κορωνοϊό
Μυστήριο επικρατεί γύρω από τον θάνατο του 3χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση που εξετάζεται είναι η 3χρονη να είχε αγγειίτιδα λόγω νόσησης από τον κορωνοϊό, κάτι το οποίο της προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την αγγειίτιδα και τις επιπλοκές του κορωνοϊού.

«Τα παιδιά τα πολύ νεαρά, όχι τριών ετών, πιο μικρά συνήθως, μπορεί να έχουν κάποια προβλήματα. Θεωρώ ότι θα πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Το θέμα με τις σπάνιες επιπλοκές είναι ότι δεν μπορείς να τις προβλέψεις και να τις αποφύγεις τις περισσότερες φορές», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αγγειίτιδα είναι μία φλεγμονή αγγείων που μπορεί να προκληθεί με πολλούς τρόπους, ακόμα και από long covid.

«Η πολυοργανική ανεπάρκεια προκύπτει σε βαριά κατάσταση. Είναι ένα οξύ γεγονός που συμβαίνει ως αποτέλεσμα σοκ», δήλωσε.

Την ίδια στιγμή διενεργούνται έρευνες για τις συνθήκες νοσηλείας του 3χρονου κοριτσιού και τις εξετάσεις που έπρεπε να γίνουν. Για το ενδεχόμενο το κορίτσι να έπασχε από σύνδρομο MIS-C ο κ. Μαγιορκίνης δήλωσε:

«Υπάρχουν ενδεχόμενα για διάφορες φλεγμονώδεις νόσους. Τα συμπεράσματα σε αυτά τα σύνδρομα βγαίνουν από πολλαπλές παρατηρήσεις, δεν είναι απλή η διαδικασία για τη διάγνωση τέτοιων συνδρόμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365