Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Fuel Pass: Αυτοί είναι οι «διπλά κερδισμένοι» για το επίδομα βενζίνης

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Όσοι δικαιούνται επίδομα πετρελαίου κίνησης είναι διπλά κερδισμένοι καθώς απολαμβάνουν ήδη εδώ και σχεδόν ένα μήνα έκπτωση απευθείας στα πρατήρια η οποία πήρε παράταση ενώ, μπορούν κανονικά να κάνουν αίτηση μέσω gov.gr για το fuel pass.


Όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα από το ΑΦΜ τους μπορούν πλέον να κάνουν τις σχετικές αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Fuel Pass, προκειμένου να λάβουν την κάρτα για την ενίσχυση και το κόστος κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022 μέσω gov.gr με κωδικούς TaxisNet.


Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του Fuel Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα ΙΧ όχημα ή μοτοσυκλέτα - μοτοποδήλατο, υπό την προϋπόθεση το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος, ή αυτό να βρίσκεται σε καθεστώς leasing.


Η λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή. Ο πολίτης εισέρχεται στο Fuel Pass χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet είτε απευθείας μέσω του vouchers.gov.gr, είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ. Όλα τα στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.


Η οικονομική ενίσχυση μπορεί να γίνει κατ' επιλογή κάθε δικαιούχου με δυο τρόπους:


είτε εκδίδοντας άυλη ψηφιακή κάρτα την οποία οι δικαιούχοι χρησιμοποιούν για να πληρώνουν μέσω του έξυπνου κινητού τους την αγορά υγρού καυσίμου,

είτε μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε IBAN του δικαιούχου, για όσους δεν διαθέτουν έξυπνη συσκευή ή δεν επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν σε αυτή τη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται οτι το Fuel Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού, ενώ θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το διαθέσιμο υπόλοιπο σας μέχρι την 31/07/2022.


Οι μεγάλοι κερδισμένοι

Και ενώ οι αιτήσεις συνεχίζονται κανονικά μια ομάδα πολιτών είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι καθώς λαμβάνουν απανωτή έκπτωση, μια απευθείας και μια έμμεση μέσω των πρατηρίων που τρέχει ήδη εδώ και σχεδόν ένα μήνα.


Πρόκειται για όσους κινούνται με πετρέλαιο οι οποίοι εδώ και μέρες όπως σας είχε ενημερώσει το Dnews, λαμβάνουν έκπτωση που είχε περάσει απευθείας στις τιμές των πρατηρίων, μέρες πριν ανοίξει η πλατφόρμα στο gov.gr.


Εκτός λοιπόν από την μείωσης στις τιμές των βενζινάδικων, μπορούν κανονικά να κάνουν αίτηση για να παραλάβουν και το Fuel Pass και άρα να απολαύσουν δεύτερη έκπτωση σε λίγο διάστημα.


Παράταση έως 31η Μαΐου 2022 για τη χορήγηση επιδότησης πετρελαίου κίνησης

Παράλληλα, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η «Χορήγηση επιδόματος πετρελαίου κίνησης» παρατείνεται από τη λήξη της για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, ήτοι έως και την 31η Μαΐου 2022.


Το ύψος της επιδότησης παραμένει στο ποσό των 0,12 € προ ΦΠΑ ανά λίτρο πετρελαίου κίνησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365