Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Πότε πρέπει να κάνουν το ένα rapid test οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, τι ισχύει με μάσκες και πιστοποιητικά

Ποια μέρα πρέπει να κάνουν το τεστ οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι
Από χθες, Πρωτομαγιά, έχουν αλλάξει όλα (σχεδόν) σε ότι αφορά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα rapid test και τις μάσκες. Μπορεί όμως οι ανεμβολίαστοι να πιούν καφέ χωρίς πιστοποιητικό ή rapid, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα έχουν υποχρέωση για ένα μόνο rapid test, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προ ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι και την αλλαγή της πολιτικής της χώρας σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, επιβεβαίωσε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.

Η χώρα από χθες, Πρωτομαγιά, έχει προχωρήσει σε:

Αναστολή Covid pass από 1η Μαΐου και επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%.
Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ακόμα μειώνονται και επίσημα τα rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, από δύο που ήταν έως τώρα σε ένα με εξαίρεση τα νοσοκομεία και τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων που παραμένουν τα 2 rapid test.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Ποια μέρα πρέπει να κάνουν το τεστ οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι έπρεπε να διενεργούν τα δύο τεστ με διαφορά δύο εργάσιμων ημερών. Πλέον σύμφωνα και με τα παραπάνω νέα μέτρα, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν το ένα rapid test με διαφορά επτά ημερών.

Για παράδειγμα αν κάποιος επιστρέψει στην δουλειά του την Τρίτη, πρέπει να προσέλθει με αρνητικό rapid test και να ξανά κάνει τεστ μετά από 7 ημέρες αντίστοιχα. Τονίζεται ότι το κόστος συνεχίζει να βαρύνει την τσέπη του εργαζομένου.

Ποιοι θεωρούνται ανεμβολίαστοι

Ανεμβολίαστοι θεωρούνται όσοι δεν έχουν κάνει κανένα εμβόλιο και δεν έχουν νοσήσει, ή έχουν νοσήσει και έχει περάσει το εξάμηνο, ή όσοι έχουν κάνει μία ή δόσεις του εμβολίου και έχει περάσει ένα εννεάμηνο.

Τι ισχύει για τη χρήση μάσκας

Εξακολουθούμε να φοράμε τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους και αυτό αποτελεί και ισχυρή σύσταση της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων. Στους εξωτερικούς χώρους δεν χρειάζονται μάσκες.

Παραμένει η σύσταση για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μας δείξουν αν μπορούμε να τις βγάλουμε κάποια στιγμή και σε ποιους χώρους.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας διευκρινίζει ότι δεν καταργούνται τα μέτρα προστασίας, καταργείται η υποχρεωτική τους τήρηση και οδηγούμαστε σε ένα πλαίσιο συνύπαρξης με τον κορονοϊό, ο οποίος συνεχίζει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας και συνεπώς ο καθένας από εμάς θα πρέπει να μάθει να συνυπάρχει μαζί του, καθώς επιστρέφει σε σημαντικό βαθμό στις συνήθειες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365