Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Οι παγίδες στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, με το ΑΦΜ ξεκλειδώνει το voucher

Οι παγίδες

Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι καταναλωτές που θα επιλέξουν να λάβουν το voucher της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών καθώς σε σχέση με το power pass και το fuel pass δεν αναμένεται να πιστωθούν χρήματα σε λογαριασμούς.


Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι είναι ότι η επιδότηση θα φανεί απευθείας ως έκπτωση στο προϊόν που θα αγοραστεί. Όσον αφορά τις αιτήσεις αυτές υπολογίζεται πως θα ανοίξουν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.


Εφόσον υποβληθούν πάνω από 350.000 αιτήσεις θα γίνει ιεράρχηση των αιτήσεων με σειρά κριτηρίων κατάταξης: εισοδήματα, κοινωνικά κριτήρια (π.χ. ΑμεΑ, πολύτεκνοι κ.α.).


Οι πρώτοι 350.000 με βάση την μοριοδότηση θα προηγηθούν και θα επιδοτηθούν. Οι υπόλοιποι, εφόσον υπάρχουν, θα είναι οι επιλαχόντες.


Για να γίνει αίτηση για επιδότηση συσκευών, θα χρειαστεί να έχετε τους Κωδικούς Taxisnet, αλλά και το ΑΦΜ.


Η επιδότηση θα δοθεί με την μορφή «κουπονιού» -ή με άλλα λόγια «ψηφιακής κάρτας»- το οποίο θα ενσωματώνει τα χρήματα που αναλογούν σε κάθε δικαιούχο και με την χρήση του στο κατάστημα το ποσό που περιέχει θα αφαιρείται από το σύνολο της αξίας της νέας συσκευής.


Ποιες συσκευές ανακυκλώνονται

Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» αφορά την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών και συγκεκριμένα κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών με νέες συσκευές.


Οι παλαιές συσκευές θα πρέπει να λειτουργούν, ενώ αυτές που θα μπορούν να αποσυρθούν και να αντικατασθούν είναι οι εξής:


Ψυγεία

Καταψύκτες

Κλιματιστικά


Τα ποσά της επιδότησης

Κλιμακούμενα θα είναι τα ποσά επιδοτήσεων που θα λάβουν οι δικαιούχοι καταναλωτές για την αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων συσκευών.


Ειδικότερα, τα μέσα ποσά των επιδοτήσεων για την αντικατάσταση συσκευών θα είναι:


Air condition: 300 ευρώ.

Ψυγείο: 300 ευρώ.

Καταψύκτης: 150 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365