Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Πότε παρουσιάζονται τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού - κατοικιών 2021

Την Τρίτη 19 Ιουλίου θα παρουσιαστούν από την ΕΛΣΤΑΤ τα προσωρινά αποτελέσματα

Στις 19 Ιουλίου θα παρουσιαστουν απο την ΕΛΣΤΑΤ τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού- κατοικιών 2021.


Την Τρίτη 19 Ιουλίου θα παρουσιαστούν από την ΕΛΣΤΑΤ τα προσωρινά αποτελέσματα αναφορικά με τον μόνιμο πληθυσμό, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της επεξεργασίας και ελέγχου των δεδομένων και των τριών φάσεων της απογραφής πληθυσμού- κατοικιών 2021, της πρώτης ψηφιακής απογραφής στη χώρα. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν τα δεδομένα και ο πρωτοποριακός τρόπος διεξαγωγής της απογραφής, καθώς και τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της.


Μέσω της απογραφής έγινε η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε περιφερειακή ενότητα, δήμο ή κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την επικράτεια (ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά, παραμεθόριες περιοχές), ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώθηκαν στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.


Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον νόμο 4772/2021, τα στοιχεία για τον νόμιμο πληθυσμό θα ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365