Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Τουρισμός για όλους 2022: Αντίστροφη μέτρηση για το voucher των 150 ευρώ, τι αλλάζει φέτος

Αφορά 200.000 δικαιούχους
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2022».

Στο πρότυπο του Freedom Pass, το πρόγραμμα θα δίνει ένα voucher των 150 ευρώ για φθηνότερες διακοπές για το καλοκαίρι αλλά και για τον χειμώνα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμόδιων η ειδική πλατφόρμα tourism4all.gov.gr θα ανοίξει μέχρι το τέλος του Ιουνίου και η εφαρμογή του προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει από τις 5 Ιουλίου.

Το «Τουρισμός για όλους 2022» είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και αφορά 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους. 

Το σημαντικό είναι ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» μπορεί να το αξιοποιήσει κάποιος για όποια εποχή του χρόνου επιθυμεί, ακόμη και για τον χειμώνα.

Μέχρι πέρσι -όπως και στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού έτσι και στο «Τουρισμός για όλους-» τα voucher μπορούσαν να εξαργυρωθούν σε καταλύματα είτε σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η αλλαγή φέτος

Φέτος όμως προστίθεται λέγεται ότι προστίθεται μια ακόμα κατηγορία και αυτή είναι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις, όμως είναι πολύ πιθανό πως το voucher θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί και για φαγητό και ποτό.

Το πρόγραμμα θα «τρέχει» παράλληλα με τον Κοινωνικό Τουρισμό καθώς και με ένα μικρότερο πρόγραμμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με σκοπό τη στήριξη του εγχώριου τουρισμού σε Σάμο και Βόρεια Εύβοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365