Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Μπάνια με 2+1 επιδόματα: Τα σίγουρα λεφτά στα ΑΤΜ και το «μπόνους» που είναι στο τραπέζι

Μπάνια με 2+1 επιδόματα

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει μαζικά επιδόματα μέσα στο καλοκαίρι για να αντιμετωπίσει τόσο το κύμα ακρίβειας μέσα στο καλοκαίρι όσο και τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος.


Συγκεκριμένα η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει fuel pass 2, power pass ενώ στο τραπέζι είναι και μία επιταγή ακρίβειας, ένα έκτακτο επίδομα καλοκαιριού, όμοιο με αυτό που δόθηκε τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.


Οι αιτήσεις για το επίδομα ρεύματος και το power pass έχουν ανοίξει ανάλογα με το ΑΦΜ των δικαιούχων, το fuel pass 2 αναμένεται να ανοίξει πιθανότατα μέχρι το τέλος Ιουλίου και η πληρωμή αναμένεται τις πρώτες μέρες του Αυγούστου. Πέρα όμως από αυτά τα δύο επιδόματα ανοιχτό παραμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή, να δοθεί έκτακτο επίδομα καλοκαιριού στους ίδιους δικαιούχους που δόθηκε τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.


Συνεπώς, τον Αύγουστο οι δικαιούχοι θα δουν τουλάχιστον δύο επιδόματα στους λογαριασμούς τους και «παίζει» να πληρωθούν και την επιταγή ακρίβειας που παραμένει «ανοιχτή».


FUEL PASS


Επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών, όπως ήταν και το Fuel Pass 1, με δηλωθέν εισόδημα 2021 έως 30.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 για κάθε μέλος και μέχρι 45.000 ευρώ.


Για να δοθεί η ενίσχυση θα πρέπει να γίνει αίτηση στην πλατφόρμα όπως την προηγούμενη φορά.


Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο, και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώσει μόνο ένα όχημα, να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας και το όχημα να είναι σε χρήση.


Σε ηπειρωτική περιοχή: 65 ευρώ χωρίς κάρτα 80 με κάρτα

Σε νησιωτική (και την Κρήτη): 85 ευρώ χωρίς κάρτα 100 ευρώ με κάρτα

Αύξηση 80% σε σχέση με την προηγούμενη επιδότηση

Μοτοσυκλέτες σε ηπειρωτική περιοχή: 45 ευρώ χωρίς κάρτα 60 με κάρτα

Μοτοσυκλέτες σε νησιωτική περιοχή: 55 ευρώ χωρίς κάρτα 70 με κάρτα


POWER PASS

Βροχή πέφτουν οι αιτήσεις για το Power Pass. Μαζικά έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για το επίδομα ρεύματος ενώ οι πληρωμές αναμένονται το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.


Αιτήσεις θα υποβάλλονται -με τα μέχρι στιγμής δεδομένα- έως και την 30ή Ιουνίου. Κατά τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της, η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους. Ακολούθως θα παραμείνει ανοιχτή για όλους όπως ακριβώς συνέβη και με το Fuel Pass.


Επιταγή ακρίβειας

Η κυβέρνηση μη γνωρίζοντας πως θα εξελιχθούν τα πράγματα δημοσιονομικά και τι έσοδα θα φέρει ο τουρισμός, χαμηλώνει τους τόνους όσον αφορά την επιταγή ακρίβειας. Είναι ωστόσο δεδομένο ότι πρόθεση είναι να δοθεί και μάλιστα νωρίτερα από τις διακοπές του Πάσχα. 


Γι' αυτό και όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ενδεχομένως πριν τις διακοπές του καλοκαιριού να δοθούν σε δικαιούχους τρία επιδόματα. Fuel pass, power pass και έκτακτο επίδομα καλοκαιριού - επιταγή ακρίβειας.


Αν όλα πάνε καλά και βρεθούν φυσικά τα δημοσιονομικά περιθώρια το προσεχές διάστημα δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί νέα επιταγή ακρίβειας καλοκαιριού ύψους 200 ευρώ για τους πιο ευάλωτους.


Το επίδομα αυτό θα δοθεί, όπως όλα δείχνουν με μοντέλο Δώρο Πάσχα δηλαδή σε πολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη και συγκεκριμένα σε χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και άτομα με αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365