Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Φρίκη στη Βόρεια Ελλάδα, άνδρας κατείχε και διαμοίραζε 2,5 εκατομμύρια αρχεία παιδικής πορνογραφίας

Ο άνδρας συνελήφθη
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε άτομο στη Βόρεια Ελλάδα που κατείχε και διαμοίραζε 2,5 εκατομμύρια αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.


Τα 2,5 εκατομμύρια αρχεία έφτασαν, αυτά που βρέθηκαν στην κατοχή ενός άνδρα στη Βόρεια Ελλάδα, τον οποίο κα
ι συνέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Ο άνδρας συνελήφθη έπειτα από στοχευμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Βόρειας Ελλάδας. Είχε προηγηθεί η αξιοποίηση στοιχείων που έφτασαν στην ελληνική υπηρεσία μέσω της Europol και προέρχονταν από έρευνα των γαλλικών αρχών στο Darkweb.


Βάσει της έρευνας αυτής προέκυπταν ψηφιακά ίχνη και στην Ελλάδα, με τον άνδρα που συνελήφθη να φέρεται να κατέχει και να διαμοίραζε σε άλλους χρήστες αρχεία παιδικής πορνογραφίας. Ο φάκελος της υπόθεσης έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών που διέταξε τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης και διερεύνησης της υπόθεσης.


Με την επαφή των αρχών με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, η ΔΗΕ κατάφερε να ταυτοποιήσει τον χρήστη και να εξακριβώσει τον τόπο κατοικίας του. Οι Αστυνομικοί της ΔΗΕ έσπευσαν στο σπίτι του, το οποίο έκαναν «φύλλο και φτερό» βρίσκοντας 4 σκληρούς δίσκους συνολικής χωριτικότητας 15 terrabytes.


Σε βάρος του άνδρα σχηματίστθηκε δικογραφία με κακουργηματικό χαρακτήρα, ενώ ο ίδιος οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και στη συνέχεια παραπέμθηκε σε τακτικό ανακριτή. Τα ψηφιακά αρχεία θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365