Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Στο κινητό η ταυτότητα και τα διπλώματα οδήγησης από τις 27 Ιουλίου – Όλες οι αλλαγές

Η χρήση θα είναι πολύ εύκολη

Στο wallet του κινητού των πολιτών θα περάσουν και επισήμως οι ταυτότητες και τα διπλώματα οδήγησης από το απόγευμα της 27ης Ιουλίου, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στο συνέδριο #MetaLiving του ΟΤ.


Η βασική ιδέα είναι να μην χρειάζεται οι πολίτες να κουβαλούν την ταυτότητά τους και το δίπλωμα οδήγησης μαζί τους προκειμένου να τα επιδεικνύουν όταν απαιτείται, αλλά να είναι όλα πιο εύκολα μέσω του κινητού τηλεφώνου.


Η χρήση θα είναι πολύ εύκολη, όσο ήταν και εκείνη με το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Στόχος είναι να υπάρχει και ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα για όλες τις χρήσεις εθνικά, δεδομένου ότι, όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης “έχουμε ίσως τη χειρότερη ταυτότητα στην Ευρώπη από άποψη μεγέθους, ασφάλειας αλλά και λειτουργικότητας”.


Όπως επεσήμανε ο κ. Πιερρακάκης ο τρέχον προγραμματισμός για να περάσει στο κινητό η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης είναι το απόγευμα της 27ης Ιουλίου. “Eίμαι συγκεκριμένος… τρέχον προγραμματισμός… ελπίζω να μην αλλάξει πολύ”, σημείωσε χαρακτηριστικά.


Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες, καθώς και η ταυτότητα έχει πλέον μεταβληθεί: η ταυτότητά μας είναι οι κωδικοί μας, το username και το password μας για να μπαίνουμε στις υπηρεσίες. Η ταυτότητα είναι η… υπηρεσία”.


Για τα διαβατήρια

Μεταξύ άλλων ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των διαβατηρίων. “Η διαφορά των διαβατηρίων είναι ότι συνιστούν ταξιδιωτικά έγγραφα και άρα απαιτούν διμερείς συμφωνίες. Εμείς κάνουμε καταρχήν το εθνικό κομμάτι. Περνάμε την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό. Θα έρθει και η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή”, σημείωσε.


Για ταυτότητα

“Είναι πολύ ωραίο συμβολικά αυτό το παλαιό χαρτί το οποίο έχουμε στην ελληνική ταυτότητα που δεν μας τιμά πανευρωπαϊκά ” είπε και πρόσθεσε ” έχουμε ίσως τη χειρότερη ταυτότητα στην Ευρώπη από θέμα μεγέθους, από θέμα ασφάλειας , από πολλές απόψεις. Το λέω ρητά δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω γιατί πρέπει να κάνουμε αλλαγές. Είναι πολύ ωραίο να κάνεις αντί για βήμα άλμα, άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά. Άρα τέλος Ιουλίου νέα ταυτότητα, νέο δίπλωμα οδήγησης και πολύ σύντομα και άλλες αλλαγές την αντίστοιχη περίοδο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365