Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Νέα μελέτη: Ένας στους τρεις θα επέλεγε το κατοικίδιο του και όχι το σπίτι ή τον σύντροφο

Μελέτη
Νέα μελέτη εκτιμά ότι το ⅓ των Αμερικανών θα επέλεγε το κατοικίδιό του ακόμα και αν έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα σε αυτό ή το σπίτι του.


Αν η σύγκριση ήταν ανάμεσα σε κατοικίδιο ή σύζυγο πάλι το κατοικίδιο θα είχε προτεραιότητα γιατί για ένα φιλόζωο το κατοικίδιο είναι οικογένεια. Κάτι τέτοιο περιγράφει αυτή η μελέτη.


Συγκεκριμένα, στη μελέτη όπου συμμετείχαν περίπου 2.000 ιδιοκτήτες σκύλων και γατών το 33% των ατόμων αυτών θα επέλεγε το κατοικίδιό του αντί για το σπίτι του και ένα άλλο 33% θα επέλεγε το κατοικίδιό του παρά τον αγαπημένο του!


Ένα άλλο 31% αναφέρει ότι η πιθανότητα θανάτου του κατοικίδιου τους μπορεί να τους κρατήσει ξύπνιους τη νύχτα - ακόμα περισσότερο και από το θάνατο ενός μέλους της οικογένειας (28%) ή το γεγονός ότι μπορεί να αποτελέσουν θύμα ενός εγκλήματος (18%) ή ακόμα και το γεγονός ότι έχουν να αντιμετωπίσουν ένα διαζύγιο που έρχεται (14%).


Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα δύο τρίτα (66%) των ατόμων αγχώνεται στην ιδέα ότι το κατοικίδιό τους θα γεράσει.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το OnePoll για την ElleVet Science το 69% των ατόμων που απάντησαν αναφέρουν ότι ανησυχούν ότι δεν θα έχουν την δυνατότητα να φροντίσουν τους πόνους και τα προβλήματα των κατοικίδιων τους καθώς αυτά μεγαλώνουν.


Κατά μέσο όρο τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι ότι πιο ηλικιωμένο ζώο που είχαν ήταν 11 ετών και περίπου το ⅓ (31%) αναφέρει ότι ένα ηλικιωμένο ζώο είναι 7 ή και πιο ηλικιωμένο. Οι γονείς των κατοικίδιων αναφέρουν ότι κατά βάση θεωρούν ως δείγμα γήρανσης την απώλεια όρασης, τα προβλήματα ακοής, το αργό βάδισμα και τον περισσότερο ύπνο.


Η αλήθεια είναι ότι όταν οι γονείς δίνουν βάση στα σημάδια αυτά μπορούν να βοηθήσουν τους τετράποδους φίλους τους να παραμείνουν περισσότερο καιρό στη ζωή. Περίπου το ⅕ των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα (37%) σχεδιάζει να πηγαίνει πιο συχνά το ζωάκι του στον κτηνίατρο όταν αυτά τα σημάδια γήρατος γίνουν πιο εμφανή.


Περίπου οι μισοί (47%) μπορεί να διαμορφώσουν ακόμα και το σπίτι τους ώστε να είναι πιο κατάλληλα σχεδιασμένο για το γέρικο ζωάκι τους βάζοντας ειδικό πλέγμα στις σκάλες ή χαμηλώνοντας τα έπιπλά του για να μπορεί να ανεβαίνει πάνω.


Το 59% θα σκεφτόταν να δώσει βιταμίνες και συμπληρώματα στο ζωάκι του όπως ιχθυέλαιο ή φαρμακευτική κάνναβη και το 34% θα αγόραζε κάποιο έξτρα κρεβατάκι για να κοιμούνται.


Το 39% δεν θα ήθελε να υιοθετήσει άλλο κατοικίδιο όταν αυτό που ήδη έχει πεθάνει ενώ το 44% έχει σκεφτεί να υιοθετήσει ένα άλλο στην προσπάθεια να «ισοσταθμίσει» τον πόνο της απώλειας του πρώτου.


Πηγή: https://www.studyfinds.org/pet-health-aging/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365