Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Κατάθεση – “βόμβα” για εκβιασμό του Τράγκα σε επιχειρηματία – Του απέσπασε ποσό από δύο έως τέσσερα εκατ. ευρώ

Πώς τραπεζίτης του «χάρισε» 1,4 εκατ. ευρώ
Για την συνεργασία της με τον Γιώργο Τράγκα αλλά και τον επεισοδιακό τους τσακωμό, μίλησε στον Alpha η δημοσιογράφος Αφροδίτη Υψηλάντη.

«Συνεργαζόμουν με τον Γιώργο Τράγκα, όταν ήμουν αρχισυντάκτρια της εκπομπής του στο Star. Αφού τελείωσε η εκπομπή μας είχε πει να βρεθούμε όλοι μαζί να συζητήσουμε. Παιδιά λέει δεν θα σας πληρώσω τώρα γιατί τα λεφτά τα έχω βάλει στην τράπεζα και δεν μπορώ να σας τα δώσω», ανέφερε αρχικά η Αφροδίτη Υψηλάντη.

«Η εκπομπή είχε τελειώσει για τη σεζόν, ήταν καλοκαίρι και θα πηγαίναμε ο καθένας τις διακοπές του. Δεν βλέπεις μου λέει, κανείς δεν διαμαρτύρεται, μόνο εσύ. Και του λέω, αν διαμαρτυρηθούν τα παιδάκια αυτά, δεν πρόκειται να ξαναβρούν δουλειά. Εγώ θα διαμαρτυρηθώ του λέω και εάν δεν μου δώσεις τα λεφτά μου τώρα σε μετρητά, θα πάω στην Επιθεώρηση Εργασίας. Πετάγεται από το γραφείο, πετάει την καρέκλα και έρχεται κατά πάνω μου, με σπρώχνει και πάει να σηκώσει το χέρι του. Μπαίνουν οι συνάδελφοι στη μέση», είπε η Αφροδίτη Υψηλάντη αναφερόμενη σε ένα περιστατικό που οδήγησε στη λήξη της συνεργασίας τους.


Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο η τελευταία κουβέντα που της είπε ήταν πως «θα στα δώσω μωρή αλλά δεν θα ξαναπατήσεις το πόδι σου εδώ».

Την ιδια στιγμή ο Alpha έφερε στο φως της δημοσιότητας μία νέα αποκάλυψη σχετικά με τους τρόπους που απέκτησε τα χρήματα που βρέθηκαν στη διαθήκη του. Μάλιστα ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης, που ερευνά την προέλευση της περιουσίας του δημοσιογράφου πριν από μικρό χρονικό διάστημα έλαβε στα χέρια του μία κατάθεση «βόμβα» που έγινε στο τμήμα Εκβιαστών. Πρόκειται για μία μαρτυρία η οποία ενδυναμώνει το πόρισμα 60 σελίδων της Αρχής Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος και μέσω της οποίας δικαιολογεί τη δέσμευση της περιουσίας του.

Όπως τονίζεται στο πόρισμα ο Γιώργος Τράγκας έχει εμπλοκή και σε υποθέσεις που αφορούν εκβιασμούς. Μάλιστα η παραπάνω κατάθεση αναφέρει ότι ο εκλιπών έλαβε το ποσό των 2 έως 4 εκατ. ευρώ από το 2012 έως το 2014 από επιχειρηματία που εκείνη την εποχή βρισκόταν προφυλακισμένος. Όπως κατέθεσε η ξαδέρφη του επιχειρηματία ο δημοσιογράφος θα τον έβγαζε στον αέρα της εκπομπής του έτσι ώστε να προβάλει τα σοβαρά προβλήματα υγείας που υποστήριζε ότι έχει για να καταφέρει να πείσει τις δικαστικές Αρχές να τον αποφυλακίσουν.

Έτσι λοιπόν ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας άρχισε μία επικοινωνιακή «καμπάνια» προκειμένου να βγει από την φυλακή με τον Γιώργο Τράγκα συνεχώς να ζητάει την αποφυλάκισή του. Μάλιστα κάθε φορά μιλούσε για τα σοβαρά προβληματα που αντιμετώπιζε ο επιχειρηματίας, ενώ για να ενισχύσει το επιχείρημά του έλεγε ότι ο προφυλακισθείς ήταν βαριά άρρωστος.

Πάντως συγκεκριμένη αναφορά για «χρηματισμό» του Γιώργου Τράγκα, υπήρχε και σε δικογραφία που είχε σχηματίσει η Ασφάλεια Αττικής το 2015 για την «Μαφία των φυλακών». Εν τέλει, ο επιχειρηματίας αποφυλακίστηκε πριν από το 2015, αφού παρέμεινε 18-19 μήνες στην φυλακή.

Αυτό που έχει προκαλέσει εντύπωση είναι ότι η αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος κάλεσε άτυπα ορισμένους επιχειρηματίες προκειμένου να κάνει μαζί τους μία προφορική συζήτηση. Οι επιχειρηματίες παραδέχθηκαν ότι έδιναν διαφημίσεις στον δημοσιογράφο καθώς έπεφταν θύματα εκβιασμού. Οι συγκεκριμένες μαρτυρίες, εμπεριέχονται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ και τονίζεται ότι πρόκειται για περίπου 30-40 επιχειρηματίες που έμμεσα ή άμεσα παραδέχτηκαν τις παράνομες δοσοληψίες.

Πώς τραπεζίτης του «χάρισε» 1,4 εκατ. ευρώ

Από την άλλη πλευρά υπάρχει άλλη μία υπόθεση που σχετίζεται με τον εκλιπόντα δημοσιογράφο και αναφέρεται στα δάνεια που είχε πάρει από ελληνικές τράπεζες. Μάλιστα υπάρχουν δάνεια που πήρε από τράπεζα η οποία συγχωνεύτηκε με άλλη και δεν εξοφλήθηκαν ποτέ. Και αυτό διότι χαρίστηκαν τα ποσά του δανείου ή καταβλήθηκε το ποσό του 1/3 του αρχικού δανείου και στην συνέχεια το υπόλοιπο ποσό της δανειακής σύμβασης χαρίστηκε ως καταβληθέν. Συγκεκριμένα, το αρχικό ποσό ήταν περίπου 2 εκατ. ευρώ και του χαρίστηκαν 1,4 εκατ. ευρώ.

Στο πόρισμα δεν είναι σαφές εάν αναγράφεται για ποιον λόγο του χαρίστηκαν αυτά τα λεφτά. Σε κάθε περίπτωση πάντως η Τράπεζα καλείται να δικαιολογήσει τι ακριβώς έγινε με το συγκεκριμένο ποσό, καθώς παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Τράγκας απεβίωσε, το αδίκημα δεν παραγράφεται.

1 σχόλιο:

  1. Εμένα ρε παιδιά γιατί δε μου χαρίζει η τράπεζα εστω μια δόση για τη πρωτη κατοικία μου και πληρωνω και επιτόκια τσουχτερά και είμαι και καλοπληρωτής....Απο τη κατάλαβα η τράπεζες εχους διαφορετική πολιτική για τον λαό....Ποσο θα συνεχίζουμε να ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365