Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Τι ισχύει με την αποζημίωση γυαλιών από τον ΕΟΠΥΥ, τι αλλάζει για τα παιδιά

Δείτε την εγκύκλιο

Σύμφωνα με εγκύκλιο από τον ΕΟΠΥΥ χορηγούνται γυαλιά στους δικαιούχους κάθε 4 χρόνια ή φακούς κάθε 2 χρόνια ενώ στα παιδιά χορηγούνται γυαλιά ασφαλείας άθραυστα κάθε 2 χρόνια.


Σύμφωνα με το Άρθρο 55 του ισχύοντος Ενιαίου Κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ, στους δικαιούχους χορηγούνται για την αποκατάσταση της οπτικής τους οξύτητας, ένα ζεύγος γυαλιών (κάθε 4 χρόνια) ή φακοί επαφής (κάθε 2 χρόνια), τα οποία δύνανται να αντικατασταθούν στον χρόνο που αναφέρεται ανωτέρω.


Σε παιδιά ως 12 ετών χορηγούνται γυαλιά ασφαλείας άθραυστα κάθε 2 χρόνια.


Για την ενιαία αντιμετώσπιση των δικαιούχων και επειδή στο άρθρο δεν διευκρινίζεται ειδικώς το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί για την παροχή οπτικών ειδών κατά το μεταβατικό στάδιο όπου το παιδί είχε λάβει την παροχή πριν τα 12 έτη και επιθυμεί να λάβει νέο ζεύγος μετά την ηλικία των 12 ετών, διευκρινίζουμε οτι εάν παρέλθει διετία από την παροχή που έλαβε πριν συμπληρώσει τα 12 έτη, δυναται να αποδοθρί η δαπάνη για νέα παροχή μετά την συμπλήρωση των 12 ετών του παιδιού.


Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365