Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Έκτακτο επίδομα καλοκαιριού: Ζεστό χρήμα με επιταγή ακρίβειας ετοιμάζει η κυβέρνηση, οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι

Τα αυξημένα έσοδα λόγω ΕΝΦΙΑ ξεκλείδωσαν νέα μέτρα για τα καύσιμα. Το fuel pass 2 έρχεται παραλλαγμένο για να βοηθήσει τους πολίτες την περίοδο των διακοπών τους, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί και έκτακτο επίδομα καλοκαιριού, όμοιο με αυτό που δόθηκε το Πάσχα και πέρσι τα Χριστούγεννα.


Δεν έφυγε ποτέ από την σκέψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τους πιο ευάλωτους μέσα στο καλοκαίρι. Όλοι οι κυβέρνητικοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει άλλωστε εδώ και μήνες ότι η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στο πολίτη με παροχές εφόσον τα οικονομικά δεδομένα - έσοδα το επιτρέψουν.


Μάλιστα, εφόσον βρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος το έκτακτο επίδομα καλοκαίρι θα δοθεί προς το τέλος του καλοκαιριού.


Στο τραπέζι λοιπόν βρίσκεται το έκτακτο επίδομα καλοκαιριού στους δικαιούχους που δόθηκε πέρσι τα Χριστούγεννα και φέτος το Πάσχα. 


Υπενθυμίζεται ότι η επιταγή ακρίβειας ύψους 200 ευρώ δόθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα σε περίπου 1,7 εκατ. δικαιούχους (εκ των οποίων 634.000 χαμηλοσυνταξιούχοι).


Πάντως, για να δοθεί μια νέα επιταγή ακρίβειας απαιτείται να βρεθεί δημοσιονομικός χώρος. Oι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 250-300 εκατ. ευρώ) που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να προχωρήσει στις επιπλέον παροχές.


Επίδομα ακρίβειας: Ποιοι έλαβαν  την επιταγή των 200 ευρώ

Η επιταγή ακρίβειας είχε δοθεί σε έξι κατηγορίες δικαιούχων. Συγκεκριμένα:


Δικαιούχοι επιδόματος παιδιού


Θα δοθεί μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα, το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Οι δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος ακρίβειας ανέρχονται σε 625.000, με περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά και το κόστος εκτιμάται σε 97,5 εκατ. ευρώ.


Ανασφάλιστοι υπερήλικες


Επίδομα ακρίβειας ύψους 200 ευρώ θα λάβουν 34.964 ανασφάλιστους υπερήλικες με κόστος 7 εκατ. ευρώ.


ΑμεΑ


Επίδομα ακρίβειας με τη μορφή ενίσχυσης ύψους 200 ευρώ σε 166.982 δικαιούχους επιδομάτων ΑΜΕΑ με κόστος 33,4 εκατ. ευρώ.


Διπλή δόση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος


Για 241.282 δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος το επίδομα ακρίβειας θα είναι η καταβολή διπλής δόσης ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Το κόστος του μέτρου θα είναι τα 50,9 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365