Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Car Wallet: Δίπλωμα οδήγησης και ταυτότητα τώρα και στο κινητό σου

Car Wallet
Η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης θα βρίσκονται σύντομα στα κινητά και συγκεκριμένα μέσα στον Ιούλιο όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης.

Σε προσωπικό πορτοφόλι (wallet) στα κινητά μας τηλέφωνα θα περάσει η ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης ενώ, στόχος είναι η μετατροπή των κινητών τηλεφώνων σε στοιχείο ταυτοποίησης όπως αποκάλυψε πριν λίγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης.

Η εφαρμογή Wallet μέχρι τώρα χρησιμοποιείται από τους χρήστες για να πληρώνουν ηλεκτρονικά για να προϊόντα που αγοράζουν χωρίς την χρήση κάποιας κάρτας, μόνο με το κινητό τους τηλέφωνο.

Διαδικασίες όπως η απόκτηση διπλώματος, οχήματος και η επανέκδοση εγγράφου, θα γίνονται ψηφιακά, γρήγορα και απλά.

Τελικός στόχος είναι διαδικασίες όπως η απόκτηση ενός διπλώματος ή ενός οχήματος και η επανέκδοση ενός εγγράφου λόγω απώλειας να γίνεται ψηφιακά, γρήγορα και απλά.

Συγκεκριμένα, η ηλεκτρονική εφαρμογή Car Wallet, όπως έχει αποκαλυφθεί, θα δίνει πρόσβαση πιστοποίησης μέσω του κινητού στα παρακάτω στοιχεία, έχοντας νομική ισχύ σε περίπτωση ελέγχουν από την Τροχαία:

• άδεια οδήγησης (δίπλωμα)
• παραβάσεις και τους βαθμούς στο point system
• ιστορικό συντήρησης του οχήματος
• άδεια κυκλοφορίας του οχήματος (μέχρι τέλος 2022)
• βεβαίωση τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ) (μέχρι τέλος 2022)
• ασφαλιστήριο συμβόλαιο (από το 2023)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365