Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Fuel Pass 2: Το επίδομα βενζίνης για κάθε όχημα και περιοχή

Το bonus για την απλή κάρτα φτάνει τα 15 ευρώ από 5 ευρώ που ήταν την προηγούμενη φορά

Έως και τα 80 ευρώ για την ηπειρωτική Ελλάδα και εως και 100 ευρώ για τα νησιά αυξάνεται το νέο ενισχυμένο Fuel Pass 2 για το τρίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου – Σεπτεμβρίου.


Το bonus για την απλή κάρτα φτάνει τα 15 ευρώ από 5 ευρώ που ήταν την προηγούμενη φορά και οι δικαιούχοι αυξάνονται στους 3,1 εκατομμύρια οδηγούς.


Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει περί τα τέλη Ιουλίου και η αίτηση θα γίνει ηλεκτρονικά όπως έγινε και στον προηγούμενο γύρο επιδότησης, με το σύστημα να εντοπίζει αυτόματα εάν κάποιος είναι δικαιούχος και ποιο ποσό αναλογεί σε κάθε ιδιοκτήτη Ι.Χ. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπαίνουν στην πλατφόρμα Gov.gr με τους κωδικούς προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση και το σύστημα να απαντά αυτόματα για το ποσό που δικαιούνται.


- Η ενίσχυση για την ηπειρωτική χώρα στην κατανάλωση της βενζίνης αυξάνεται από τα 45 στα 80 ευρώ για όσους επιλέξουν ψηφιακή κάρτα και στα 65 ευρώ για όσους επιλέξουν τα χρήματα να κατατεθούν στον τραπεζικό τους λογαριασμό και για τις μοτοσικλέτες από τα 35 στα 60 ευρώ για όσους επιλέξουν ψηφιακή κάρτα και στα 40 ευρώ για όσους επιλέξουν τα χρήματα να κατατεθούν στον τραπεζικό τους λογαριασμό.


- Στα νησιά η επιδότηση για τα αυτοκίνητα θα είναι στα 100 ευρώ αντί των 55 ευρώ που ήταν στην προηγούμενη επιδότηση. Αναλυτικά για όσους επιλέξουν ψηφιακή κάρτα το ποσό θα φτάσει τα 100 ευρώ και στα 85 ευρώ για όσους επιλέξουν τα χρήματα να κατατεθούν στον τραπεζικό τους λογαριασμό, ενώ στα 70 ευρώ θα φτάσει η επιδότηση για τα μηχανάκια για όσους επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα και στα 50 για όσους επιλέξουν κατάθεση στην τράπεζα, αντί των 40 ευρώ που ήταν την προηγούμενη φορά.


- Επεκτείνεται και η κρατική επιδότηση στην τιμή πώλησης του diesel, με την επιδότηση να διατηρείται σε 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή και το τελικό όφελος, συνυπολογίζοντας και το ΦΠΑ, θα ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο.


Τα εισοδηματικά κριτήρια ξεκινούν από τις 30.000 ευρώ για ένα άγαμο, ενώ για ένα ζευγάρι είναι στις 33.000 ευρώ και φτάνει έως και τις 45.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα, καθώς θα αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365