Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Δημοσκόπηση Marc: «Τρομάζει» η ακρίβεια, ελάχιστοι πιστεύουν ότι οι εκλογές θα γίνουν στην τετραετία

Κάλπες το φθινόπωρο του 2022 περιμένουν οι πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1
Η ακρίβεια είναι η κύρια ανησυχία των πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc. Μόλις 1 στους 4 περιμένει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλπες το φθινόπωρο του 2022 περιμένουν οι πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, μόλις το 26,2% πιστεύει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ενώ το 67,3% περιμένει εκλογές το προσεχές φθινόπωρο. Αντίθετα, στην ερώτηση «πότε θέλετε να γίνουν εκλογές» το 48,3% απαντά στο τέλος της τετραετίας και το 46,5% το προσεχές φθινόπωρο.

Οι μεγαλύτερες ανησυχίες των πολιτών κατά σειρά, είναι με 85,3% η ακρίβεια, με 49,8% τα ελληνοτουρκικά, με 31,5% ο πόλεμος στην Ουκρανία, με 28,8% η πανδημία, με 28,7% η εγκληματικότητα, με 17,4% οι φυσικές καταστροφές.

Τέλος στην πρόθεση ψήφου: Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,5%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,5% και τη μεταξύ τους διαφορά στις 10 ποσοστιαίες μονάδες. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,8%, το ΚΚΕ 5,4% και η Ελληνική Λύση με 4,6%.. Κάτω από το όριο του 3% εμφανίζεται το ΜεΡΑ25 με 2,9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365