Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Με power pass και fuel pass 2 απαντά στην ακρίβεια η κυβέρνηση

Η παρέμβαση στο ρεύμα «θα συνεχιστεί για όσο χρόνο χρειάζεται»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στη συνέντευξή του στα ζητήματα του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης, αναφέρθηκε στον πληθωρισμό που εκδηλώθηκε καταρχάς με αυξημένες τιμές ενέργειας.


Γιατί; Διότι ξέφυγαν οι τιμές του φυσικού αερίου, διότι η Ευρώπη στο ζήτημα αυτό δεν κατάφερε να βρει ακόμα μια λύση ευρωπαϊκή και στο ζήτημα των τιμών του φυσικού αερίου είναι προς το παρόν κατώτερη των περιστάσεων.


Όπως σημείωσε, θα εξακολουθεί να πιέζει για μια ευρωπαϊκή λύση, ωστόσο η κυβέρνηση ήρθε και είπε «ότι δεν γίνεται ο Έλληνας πολίτης, καταναλωτής, επιχειρηματίας, ειδικά ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, να μείνει απροστάτευτος απέναντι σε αυτές τις αυξήσεις της ηλεκτρικής ενέργειας».


Και βάλαμε πολλά χρήματα στο τραπέζι. Χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, χρήματα τα οποία πήραμε και παίρνουμε πίσω από τις μεγάλες εταιρείες ενέργειας φορολογώντας τα υπερκέρδη τους με 90%. Με 90%! Όταν το είπα αυτό στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όλοι με κοίταξαν με απορία και άρχισαν να σκέπτονται μήπως πρέπει να κάνουν το ίδιο για να μπορέσουν και αυτοί να χρηματοδοτήσουν τέτοιες πολιτικές.


Η παρέμβαση στο ρεύμα «θα συνεχιστεί για όσο χρόνο χρειάζεται»

Σε ό,τι αφορά τις στρεβλώσεις στην τιμή της ενέργειας, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «ερχόμαστε και τις διορθώνουμε».


Την Παρασκευή η πλατφόρμα ανοίγει. Ανοίγει και οι πολίτες θα μπορούν με εύκολο τρόπο να εισάγουν στην πλατφόρμα τα στοιχεία τους και θα πάρουν επιστροφή έως και 600 ευρώ, για αυτά τα οποία πλήρωσαν παραπάνω από τον μήνα Δεκέμβριο έως τον μήνα Μάιο. Θα πάρουν πίσω περίπου το 60% της υπερβάλλουσας δαπάνης.


Και ήδη βλέπετε ότι οι λογαριασμοί του ρεύματος έρχονται σχετικά μειωμένοι, ειδικά στις επιχειρήσεις, οι οποίες τιμολογούνται μάλιστα και σε μηνιαία βάση.


Άρα, έγινε μια σημαντική παρέμβαση όσον αφορά στο ηλεκτρικό ρεύμα. Θα συνεχιστεί για όσο χρόνο χρειάζεται.


Ανακοινώσεις για το fuel pass 2 την επόμενη βδομάδα

Πράγματι, η χώρα μας έχει σχετικά αυξημένες τιμές βενζίνης σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Γιατί; Διότι διαχρονικά είχαμε υψηλούς φόρους στη βενζίνη, ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας  πως «δεν θα μειώσουμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης».


Για τον απλούστατο λόγο ότι με αυτό τον τρόπο θα επιδοτούσαμε περισσότερο τους πλούσιους και λιγότερο τους φτωχούς. Διότι αυτοί έχουν μεγαλύτερες καταναλώσεις.


Θα υπάρχει παρέμβαση και στη βενζίνη και οι ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα από το οικονομικό επιτελείο. «Δεν θέλω να προκαταλάβω τον τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Πιστεύω ότι ο τρόπος με τον οποίο έχουμε παρέμβει μέχρι σήμερα σάς δίνει ένα περίγραμμα του πώς ενδεχομένως θα παρέμβουμε από εδώ και στο εξής, ίσως και με πιο ενισχυμένο τρόπο.


Θέλουμε να κάνουμε μια παρέμβαση για τους επόμενους μήνες, πιστεύω ότι το αντέχουμε δημοσιονομικά και θα πρέπει να υπάρξει μία ανακούφιση των πολιτών, ειδικά ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών, διότι αναγνωρίζω απόλυτα πόσο δύσκολο είναι για μια οικογένεια η οποία θέλει να φύγει διακοπές και πρέπει να φύγει με το αυτοκίνητό της γιατί δεν έχει άλλη επιλογή, τουλάχιστον να υπάρχει μία ανάσα ως προς τις μετακινήσεις των καλοκαιρινών διακοπών για τα έξοδα των καυσίμων.


Θα αφορά τους επόμενους μήνες. Δεν θα αφορά μόνο τις μετακινήσεις των διακοπών, αλλά θα αφορά τους επόμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365