Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Επίδομα 200 ευρώ: Οι δικαιούχοι, η πληρωμή και το κριτήριο που θα στείλει κόσμο στα ΑΤΜ

Το έκτακτο επίδομα θα έχει τους ίδιους δικαιούχους με πέρσι τα Χριστούγεννα και το Πάσχα

Επιταγή ακρίβειας για να στηριχθούν οι πιο ευάλωτοι είναι έτοιμη να χορηγήσει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες. Μάλιστα, το έκτακτο επίδομα θα έχει τους ίδιους δικαιούχους με πέρσι τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.


Βασικό προαπαιτούμενο για την χορήγηση έκτακτου επιδόματος για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι να παρουσιαστούν αυξημένα έσοδα από τον τουρισμό. Αυτή την εξέλιξη περιμένει η κυβέρνηση, καθώς εκφράζεται μεγάλη αισιοδοξία ότι ο αριθμός των τουριστών θα ξεπεράσει και εκείνων του 2019.


Η στήριξη των πιο ευάλωτων από την κυβέρνηση είναι δεδομένη και έχει αποτυπωθεί με συνεχείς δηλώσεις τόσο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και από κορυφαίους υπουργούς.


Εφόσον λοιπόν η θετική πορεία του τουρισμού αποτυπωθεί και στα κρατικά έσοδα, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να χορηγήσει το νέο έκτακτο επίδομα τον Σεπτέμβριο, χωρίς αιτήσεις, απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων.


Η στήριξη θα είναι ύψους 200 ευρώ, όπως αυτή του Πάσχα και οι δικαιούχοι θα είναι ακριβώς οι ίδιοι. 


Υπενθυμίζεται ότι το Πάσχα έκτακτο «Δώρο» χορηγήθηκε σε:

676.735 χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι πήραν 200 ευρώ.


625.000 οικογένειες με παιδιά που έλαβαν μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού.


241.281 δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που εισέπραξαν διπλή δόση εισοδήματος.


166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα τα οποία είχαν λάβει 200 ευρώ.


34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες οι οποίοι έλαβαν οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365