Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Στα 3,7 δισ. ευρώ οι νέες οφειλές προς την εφορία στο 4μηνο

3,944 εκατομμύρια φορολογούμενοι χρωστούν στην εφορία

Στα ύψη παραμένουν οι οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο καθώς πλέον έχουν φτάσει τα 125 δισ. ευρώ.


Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι τον Απρίλιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έμειναν σχεδόν αμετάβλητες, καθώς παρουσίασαν οριακή μείωση -0,3%. Από αυτό το πόσο η ΑΑΔΕ θεωρεί ως «πραγματικό ληξιπρόθεσμο χρέος» τα 87,1 δισ. ευρώ, καθώς τα υπόλοιπα 38 δισ. ευρώ θεωρούνται για διάφορους λόγους αδύνατο να εισπραχθούν ή έχουν ρυθμιστεί ήδη.


Σε ό,τι αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη που συσσωρεύτηκαν στην εφορία από τις αρχές του χρόνου, αυτά έφτασαν τα 3,72 δισ. ευρώ έναντι 2,56 δισ. το αντίστοιχο τετράμηνο του 2021. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ από τα 3,72 δισ. ευρώ τα 800 εκατ. ευρώ αφορούν μόνο μια υπόθεση.


Από το σύνολο των χρημάτων που οφείλουν πολίτες και επιχειρήσεις στην εφορία το πρώτο τετράμηνο της χρονιάς εισπράχθηκαν 1,29 δισ. ευρώ, ποσό ελαφρά υψηλότερο από το 1,16 δισ. ευρώ του τετραμήνου του 2021.


3,944 εκατομμύρια φορολογούμενοι χρωστούν στην εφορία

Μια ανάσα από τα 4 εκατομμύρια (3,944 εκατομμύρια) είναι πλέον οι φορολογούμενοι οι οποίοι χρωστούν στην εφορία. Από αυτά τα 4 εκατομμύρια σχεδόν οι μισοί (1,978 εκατομμύρια) κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ενώ 1,35 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν έρθει ήδη αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα κατάσχεσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365