Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Με την απελευθέρωση Λιγνάδη η δικαιοσύνη διέψευσε τον εαυτό της: Η τεράστια αντίφαση

Μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την αμφισβήτηση προς την δικαιοσύνη
Η απελευθέρωση Λιγνάδη μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την αμφισβήτηση προς την δικαιοσύνη που υπέπεσε σε μία μεγάλη αντίφαση στις αποφάσεις της.

Μπορεί ο Δημήτρης Λιγνάδης να κρίθηκε ένοχος για δύο από τους τέσσερις βιασμούς ανηλίκων για τους οποίους κατηγορήθηκε, ωστόσο από χθες είναι ελεύθερος μέχρι το εφετείο, κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στην κοινωνία.

Και δεν είναι μόνο οι αντιδράσεις που προκάλεσε στην κοινωνία, είναι και η αμφισβήτηση προς την αμεροληψία της δικαιοσύνης στην χώρα σε μία δύσκολη εποχή για την χώρα. Μία αμφισβήτηση που στην συγκεκριμένη περίπτωση πηγάζει από τις αντιφάσεις που υπέπεσε η ίδια κατά την διάρκεια της υπόθεσης...

Και δεν μιλάμε για τα λάθη που έγιναν κατά την διάρκεια των ερευνών, όπως π.χ με την καθυστερημένη προσαγωγή του κατηγορούμενου ή για το γεγονός οτι το σπίτι του και ο υπολογιστής του ψάχτηκαν από την ΕΛ.ΑΣ με χαρακτηριστική αργοπορία. Μιλάμε για τις αποφάσεις που υπήρξαν όσο καιρό ήταν κρατούμενος και χθες...

Κατά την διάρκεια λοιπόν της προφυλάκισής του, ο Δημήτρης Λιγνάδης κατέθεσε τουλάχιστον τρεις φορές αίτηση αποφυλάκισης, οι οποίες όμως δεν έγιναν δεκτές από την αρμόδια επιτροπή. Η αρνητικές απαντήσεις που λάμβανε στα αιτήματά του ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου στηρίζονταν στην εκτίμηση πως μπορεί να τελέσει ανάλογα εγκλήματα σαν και αυτά που κατηγορείται, αν μείνει ελεύθερος.

Αυτή λοιπόν την εκτίμηση, παρά το γεγονός οτι είχε προηγηθεί η καταδικαστική απόφαση λίγες ώρες νωρίτερα, το χθεσινό δικαστήριο την αφαίρεσε και του επέτρεψε να πάει σπίτι του, προκαλώντας σάλο στην κοινωνία.

Ενώ λοιπόν ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε το τεκμήριο της αθωότητας, πριν την δίκη, λάμβανε αρνητικές απαντήσεις στην αποφυλάκισή του, αλλά τώρα που είναι και με την βούλα ένοχος για δύο βιασμούς ανηλίκων, μπόρεσε να απελευθερωθεί.

Ο νόμος Παρασκευόπουλου

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε το σημείο που στηρίχθηκε η απόφαση αυτή του δικαστηρίου, μιας και έχει γίνει μεγάλος ντόρος σχετικά με το νόμο Παρασκευόπουλου. Όπως εξήγησε ο Απόστολος Λύτρας, το «παράθυρο» αυτό υπήρχε πριν από αυτόν, απλά ο συγκεκριμένος νόμος υποχρέωνε το δικαστήριο να εξετάσει αν ο κατηγορούμενος πληροί τα παρακάτω...


1) Αν έχει μόνιμη και γνωστή κατοικία στην Ελλάδα,
2) Αν δεν είναι ύποπτος φυγής,
3) Αν δεν έχει προετοιμάσει τη φυγή του στο εξωτερικό,
4) Αν δεν είναι φυγόποινος,
5) Αν δεν είναι φυγόδικος,
6) Αν δεν έχει καταδικαστεί για κακούργημα
7) Αν δεν υπάρχει φόβος να διαπράξει, εάν μείνει ελεύθερος, εγκλήματα

Και κάπου εδώ, μπαίνει το θέμα της αντίφασης της δικαιοσύνης. Το αν δηλαδή ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι επικίνδυνος να διαπράξει ανάλογα εγκλήματα. Με το σκεπτικό των αποφάσεων για τις αιτήσεις αποφυλάκισης που είχε καταθέσει, δεν θα έπρεπε να ανασταλεί η ποινή του μέχρι το εφετείο. Με το σκεπτικό του χθεσινού δικαστηρίου όμως, δεν είναι επικίνδυνος, για αυτό μπόρεσε να πάει σπίτι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365