Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Πτώση Αντόνοφ στην Καβάλα: Λόχος βιολογικής άμυνας στο σημείο – «Οι κάτοικοι να μείνουν σπίτι με κλειστές πόρτες, παράθυρα και κλιματιστικά»

Η ύπαρξη της λευκής ουσίας στα συντρίμμια έχει θορυβήσει τους ειδικούς
Συνεχίζεται το θρίλερ με την πτώση του αεροσκάφους Αντόνοφ στην κοινότητα Αντιφιλίππων του δήμου Παγγαίου στην Καβάλα.

Η ύπαρξη της λευκής ουσίας στα συντρίμμια έχει θορυβήσει τους ειδικούς για την επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε το Αντονοφ και γι’ αυτό τον λόγο ξεκινά από την Αθήνα με Σινούκ ο Ειδικός Διακλαδικός Λόχος Πυρηνικής Βιολογικής Χημικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ με 14 άτομα.

Στόχος να ερευνήσει την περιοχή που έπεσε στο αεροπλανοφόρο για να δουν το κατά πόσο είναι προσβάσιμη και τα επίπεδα μόλυνσης ενώ η πυροσβεστική αναφέρει πως γύρω από τα συντρίμμια υπάρχει πυροθερμικό φορτίο γύρω από το αεροσκάφος.

Στο newsit.gr μίλησε ο Χρήστος Μέτιος, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που τόνισε πως «αυτή τη στιγμή το πιο κρίσιμο είναι να έρθουν στο σημείο του δυστυχήματος ειδικοί επιστήμονες και να έχουμε το τελικό πόρισμα για το αν είναι επικίνδυνα και πόσο επικίνδυνα είναι τα χημικά απο το αεροσκάφος. Όλες οι κρατικές υπηρεσίες συνδράμουν στην επιχείρηση. Αυτή τη στιγμή δεν έχει πλέον φωτιά στο σημείο και αυτό βοηθάει στο να μη μεταφερθεί το αέριο αυτό με τον καπνό, οπότε με τα τωρινά δεδομένα δεν τίθεται θέμα εκκένωσης του οικισμού των Αντιφιλίππων. Θα γίνουν οι απαραίτητες έρευνες».

Ο Στέλιος Μακρίδης, πρόεδρος κοινότητας Αντιφιλίππων τόνισε στο newsit.gr ότι «είμαστε όλοι εδώ, σε επιφυλακή και περιμένουμε εντολές. Έχω ζητήσει από τους κατοίκους του χωριού να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες, παράθυρα και κλιματιστικά μέχρι να δούμε πόσο επικίνδυνο είναι. Το αεροσκάφος έπεσε σε χωράφια των κατοίκων του χωριού αλλά αυτό που νοιάζει όλους μας είναι πρώτα να δούμε τί έγινε με τις ανθρώπινες ζωές του αεροσκάφους, μετά προέχει η υγεία όλων των κατοίκων. Είμαστε εδώ και θα κάνουμε ότι μας πουν οι ειδικοί. Χρειάζεται ψυχραιμία».

Στο σημείο ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη

O γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Βαντίμ Σαμπλούκ πριν από λίγη ώρα επισκέφθηκε το χώρο, όπου κατέπεσε χθες το βράδυ το αεροσκάφος και ενημερώθηκε από τις τοπικές αρχές για τις μέχρι στιγμής έρευνες που γίνονται στην περιοχή.

Ο Ουκρανός διπλωμάτης ενημέρωσε τις αρχές για την ταυτότητα του 8μελούς πληρώματος του αεροσκάφους και υπογράμμισε ότι τελικό προορισμό είχε το Μπαγκλαντές.

Ο κ. Σαμπλούκ παρακολούθησε τα πρώτα πλάνα από το drone που πετούν οι αρχές πάνω από την περιοχή, όπου οι πρώτες εικόνες δείχνουν τα συντρίμμια το αεροσκάφους και τη σορό ενός από τα μέλη του πληρώματος

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Κώστας Τσάκαλος, τόνισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και δεν θα ολοκληρωθούν αν πρωτίστως δεν διαπιστωθεί ότι υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για τα συνεργεία που θα επιχειρήσουν εντός της περιοχής.

Άγγελος Λαμπίδης

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365