Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Το Μητρώο τινάζει στον αέρα τα τοπικά πρωταθλήματα

Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε τροπολογία στην Βουλή

Την ώρα που οι περισσότερες Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων ετοιμάζουν τις προκηρύξεις για τα πρωταθλήματα της νέας σεζόν, το τοπίο παραμένει εξαιρετικά θολό και αμφίβολο αν οι ομάδες πατήσουν γήπεδο!

Ως γνωστό και βάσει των εξαγγελιών της Πολιτείας και του κ. Αυγενάκη, από την 1η Αυγούστου δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα αλλά και χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, αυτό βέβαια ισχύει για τους συλλόγους που δεν κατάφεραν να έχουν εγγραφεί στο αθλητικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε τροπολογία στην Βουλή με την αυτοδίκαιη διαγραφή από τα αρχεία των μελών των αθλητικών ενώσεων και ομοσπονδιών να παίρνει αναστολή για έναν χρόνο (31/7/2023), όσων ερασιτεχνικών σωματείων δεν θα έχουν λάβει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και δεν θα έχουν εγγραφεί στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων έως και τις 31/7/2022.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο επιπλέον χρόνος δεν αφορά ούτε στο δικαίωμα χρήσης εθνικών ή δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, ούτε στο δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες. 

Αυτά τα δικαιώματα παύουν από την 1η Αυγούστου. 

Αφορά μόνο στη μη αυτοδίκαιη διαγραφή τους από τα μητρώα μελών των οικείων ενώσεων ή των ομοσπονδιών για ένα ακόμα έτος.

Το πρόβλημα βέβαια έχει να κάνει με τους συλλόγους των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων σε όλη την Ελλάδα και είναι κάτι που θα απασχολήσει τις τοπικές ΕΠΣ που θα κληθούν να δώσουν λύση αν επιθυμούν να διοργανώσουν και να δειξαχθούν τα πρωταθλήματα τους.

Στην ΕΠΣ Πέλλας βέβαια το πρόβλημα φαίνεται να είναι εντονότερο καθώς το ποσοστό των σωματείων που έχουν εγγραφεί σε σχέση με το συνολικό αριθμό είναι από τα χαμηλότερα που καταγράφονται σε Πανελλήνιο επίπεδο. 

Μόλις 10 σωματεία φαίνονται να είναι γραμμένα στο μητρώο για το 2022, στην επίσημη σελίδα της ΓΓΑ και τις προσεχείς μέρες ίσως ανακοινωθούν και κάποια άλλα, ωστόσο το πρόβλημα είναι τεράστιο (προθεσμία 31/7) και πλανάται πάνω από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Πέλλας.

Το θέμα των εγγραφών έχει αρχίσει και απασχολεί έντονα όλες τις Ενώσεις μοιάζει φυσιολογικό να υπάρξει παράσταση στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με σκοπό μια νέα παράταση, σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται να οδηγηθούμε σε ολικό μπλακ άουτ του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, με αποκλειστικό υπεύθυνο τον υφυπουργό που κάθε μέρα ανακαλύπτει πράγματα και θαύματα, βάζοντας το μαχαίρι στον λαιμό για τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Θα μπορούσε να κόψει την κρατική επιχορήγηση από τα σωματεία που δεν είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο, ίσως αυτή θα ήταν μια αξιόλογη τιμωρία, αλλά όχι και να απογορεύει την χρησιμοποίηση των αγωνιστικών χώρων, από Έλληνες φορολογούμενους πολίτες-ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.!!!!

3 σχόλια:

  1. Ωραίο το Μητρώο..... έπρεπε να γίνει χρόνια πρίν.... Τώρα με τον τρόπο που γίνεται δημιουργεί τεράστια προβλήματα ... Υποχρεωτική απασχόληση προπονητή με ένσημα.... ένα λάθος 10.000 πρόστιμο στον πρόεδρο.... Βάζει υποχρεωτική παιδική ομάδα ....σε χωριά που ούτε δημοτικό σχολείο ίσως να μην έχουν..... Βάζει υποχρεωτικά συγκεκριμένα έσοδα που πολλές φορές οι δυσμοιροι παράγοντες τα βάζουν από την τσέπη τους η ζητιανευουν... .... Καλή η θεωρία αλλά αν ο Αυγενακης αναλάμβανε ένα ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό σωματείο για ένα χρόνο σίγουρα δεν θα τα ζητούσε όλα αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη λέτε ανακρίβειες για το μητρώο... Τα βασικά πράγματα ζητάει από τα σωματεία συν απασχόληση προπονητή. Ας μάθουμε επιτέλους να λειτουργούμε στα πλαίσια της νομιμότητας. Οποίος νοικοκυρευτει θα βγει κερδισμένος την επόμενη μέρα

      Διαγραφή
    2. Είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις ασχοληθεί με διοίκηση ερασιτεχνικού σωματείου ούτε από την κερκίδα......

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365