Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

«Καμπανάκι» της ΓΓΑ για τα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ

Εδώ και λίγο καιρό συζητιέται η παράταση και η εγγραφή/επανεγγραφή στο αθλητικό μητρώο της ΓΓΑ των ερασιτεχνικών σωματείων. Τελικά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται προκύπτει μέχρι και σήμερα.

Η μονή σημαντική παράταση που δόθηκε αφορούσε την εναρμόνιση του καταστατικού με βάσει τον νόμο. Για την επανεγγραφή των σωματείων στο μητρώο, η προθεσμία λήγει στο τέλος του μήνα (31 Ιουλίου) ενώ το ίδιο ισχύει και για την επικαιροποίηση των στοιχείων για όσα σωματεία έχουν ήδη γραφτεί.

Οι κυρώσεις θα είναι πολλές και σημαντικές. Το σίγουρο είναι πως θα χαθούν τα χρήματα που αναμένεται να μοιραστούν εκ νέου στα σωματεία από τη ΓΓΑ το Δεκέμβριο, με το ποσό να ανέρχεται περίπου στις 3000 ευρώ σύμφωνα με τις πληροφορίες. Ακόμα ένα σημαντικό πρόβλημα είναι πως βάσει του νόμου, όσα σωματεία δεν είναι στο μητρώο από τον Αύγουστο, δεν θα έχουν πρόσβαση στα γήπεδα, ενώ ακόμα προβλέπεται και η μη συμμέτοχη τους στα πρωταθλήματα εθνικών και τοπικών κατηγοριών.

Βέβαια όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν και με τις επερχόμενες Εθνικές εκλογές. Αν γίνουν οι εκλογές άμεσα όπως λένε, τότε αναμένεται να μην υπάρξουν κυρώσεις για ευνόητους λόγους. Αν όμως γίνουν οι εκλογές στην ώρα τους, τότε το καμπανάκι χτυπά επικίνδυνα, με τις κυρώσεις που αναφέραμε να είναι προ των πυλών.

Σύντομα αναμένονται νέα σχετικά με το θέμα αυτό και ελπίζουμε να είναι σε θετική κατεύθυνση, έτσι ώστε όλα τα σωματεία να κάνουν την εγγραφή ή την επανεγγραφή τους κανονικά, μιας και υπάρχουν σύμφωνα με κάποια σωματεία προβλήματα στο θέμα του προπονητή.

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ

«Καλημέρα σας

Σας υπενθυμίζουμε ότι μέχρι 31/07/2022 θα πρέπει τα εγγεγραμμένα στο Μητρώο σωματεία να υποβάλλουν ολοκληρωμένη αίτηση επικαιροποίησης στοιχείων για το Μητρώο έτους 2022. Σε αντίθετη περίπτωση τα σωματεία θα διαγράφουν από το Μητρώο. Στοιχεία για τα εγγεγραμμένα σωματεία στο Μητρώο, καθώς και για όσα από αυτά έχουν επικαιροηαήσει εηιτυχώς τα στοιχεία τους για το 2022, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ στη διεύθυνση https://somateia.gga.gov.gr/eggegramena-somateia . Στη διεύθυνση https://somateia. gga.gov.gr/aitiseis-2022 μπορείτε να δείτε πόσα σωματεία και ποια έχουν ολοκληρώσει ή όχι την υποβολή της αίτησης για το έτος 2022. Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση των μελών σας.

Με εκτίμηση».

1 σχόλιο:

  1. ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ. ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 4000 ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΠΗΡΑΜΕ!!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΓΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΙ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365