Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

«Ναι» σε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Τι θα γίνει με τις συντάξεις 
Στο τραπέζι η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη. Ο ίδιος, σημείωσε οτι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για παροχή στήριξης στους πολίτες ενόψει του δύσκολου χειμώνα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός επιβέβαιωσε τις φήμες για ξεπάγωμα των συντάξεων από την αρχή του νέου έτους, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους αλλά και την έναρξη των διαδικασιών για τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό.

«Δεν κρύβω τις δυσκολίες που θα υπάρχουν λόγω των συνθηκών που επικρατούν στον πλανήτη και της ενεργειακής κρίσης. Όμως το Ταμείο ανάκαμψης θα προχωρά όπως και διάφορες μεταρρυθμίσεις σε άλλα υπουργεία. Φυσικά ισχύει η δέσμευση μας για ξεπάγωμα των συντάξεων μετά από 12 χρονια από την 1/1/23 που προβλέπεται κι από τη νομοθεσία. Θα έχουμε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους που είναι επίσης σημαντικό και όπως γίνεται κάθε χρόνο θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για τον προσδιορισμό της αύξησης του νέου κατώτατου μισθού».

Τι θα γίνει με τις συντάξεις 

Όσο για την αύξηση των συντάξεων, αυτή σύμφωνα με πληροφορίες, θα προκύψει από τον μαθηματικό τύπο που προσθέτει τον τιμάριθμός με τη άυξηση του ΑΕΠ, διαιρώντας το σύνολο δια δύο. Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης που βρίσκονται στο τραπέζι ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες. Ενώ τ΄΄έλος, τόνισε πως «Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε όμως να μείνουμε αδιάφοροι απέναντι στο κοινωνικό πρόβλημα. Τα στατιστικά στοιχεία για την ένταση της ενίσχυσης που δόθηκε σε σχέση με το ΑΕΠ από την ελληνική κυβέρνηση, είναι από τις μεγαλύτερες στην ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365