Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Σίνζο Άμπε: Νεκρός ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας – Τον πυροβόλησε πρώην στρατιωτικός

Δράστης αποδείχθηκε πως ήταν ένα πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού
Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Σίνζο Άμπε, ο οποίος δέχτηκε σήμερα τα πυρά ενόπλου καθώς εκφωνούσε ομιλία στη Νάρα (δυτικά) ενόψει των εκλογών για την ανανέωση της σύνθεσης της ιαπωνικής Γερουσίας.

Νωρίτερα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα είχε δηλώσει ότι ο προκάτοχός του βρισκόταν σε «πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση» μετά την επίθεση ενόπλου εναντίον του και είχε χαρακτηρίσει την απόπειρα κατά της ζωής του «βάρβαρη ενέργεια».

Δράστης αποδείχθηκε πως ήταν ένα πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού. Πήγε στη συγκέντρωση με ένα αυτοσχέδιο τουφέκι και σκοπό να σκοτώσει τον Άμπε γιατί ήταν δυσαρεστημένος μαζί του. Ως δράστης έχει κατονομαστεί από την αστυνομία ο Τετσούγια Γιαμαγκάμι, μόνιμος κάτοικος της Νάρα. Είναι, όμως, ακόμη άγνωστο γιατί δυσαρεστήθηκε τόσο με τον Άμπε ώστε να τον σκοτώσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365