Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Ο αδιάλακτος Υφυπουργός Αθλητισμού οδηγεί σε λουκέτο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο!

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στους κόλπους ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου
Συνολική απόφαση για αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ετοιμάζονται να ζητήσουν ποδοσφαιρικές Ενώσεις από την ΕΠΟ, αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα για την εγγραφή στο μητρώο της ΓΓΑ.

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στους κόλπους ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου για το νόμο Αυγενάκη και συγκεκριμένα για τις κυρώσεις, που από την 1η Αυγούστου θα ισχύουν για τα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ και δεν έχουν αποκτήσει την ειδική αθλητική αναγνώριση και είναι η απαγόρευση συμμετοχής στα τοπικά πρωταθλήματα και η απαγόρευση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο δημόσιο.

Ο υφυπουργός αθλητισμού παρουσιάζει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία πάνω από το 90% των σωματείων έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ, όμως τα στοιχεία αυτά δεν αντικατοπτρίζουν την εικόνα που επικρατεί στο ποδόσφαιρο, όπου το ποσοστό των σωματείων που δεν έχουν εγγραφεί είναι πολύ μεγάλο και σε πολλές ενώσεις αποτελεί την πλειοψηφία.

Ήδη οι Ενώσεις ποδοσφαιρικών σωματείων στις μεταξύ τους συζητήσεις έχουν καταλήξει να ζητήσουν από την ΕΠΟ να λάβει, εφόσον δεν υπάρξει παράταση της εφαρμογής των κυρώσεων ή κάποια άλλη συμφέρουσα για την απρόσκοπτη λειτουργία των σωματείων διευθέτηση, συνολική απόφαση για αναστολή όλων των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, ως το τελευταίο μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση. 
Σημειώνεται ότι με πρόσφατη τροπολογία που κατατέθηκε, μπορεί να δόθηκε παράταση ως τις 31/7/2023 στα σωματεία για να εγγραφούν στο μητρώο ώστε να μην διαγράφονται αυτοδικαίως από τις Ενώσεις και τις ομοσπονδίες τους, ωστόσο παραμένει η διορία εγγραφής μέχρι τις 31/7/2022, όπου αν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, δεν θα μπορούν να αγωνίζονται στα πρωταθλήματα. 
πηγή: sdna.gr

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365