Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το υπόμνημα και το υπονοούμενο «φωτιά» για τον Μάνο Δασκαλάκη

Ο Μάνος Δασκαλάκης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον δικηγόρο του

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατέθεσε το υπόμνημα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, με τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτονται για δίνουν τροφή για συζητήσεις. Ο Μάνος Δασκαλάκης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον δικηγόρο του…


Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης βρίσκονται σταθερά απέναντι από τη στιγμή που η 33χρονη προφυλακίστηκε, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. Η μητέρα των 3 παιδιών κατέθεσε το υπόμνημα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας και μέσα σε αυτό υπάρχει μια αναφορά στον 30χρονο που προβληματίζει. Χωρίς να τον κατηγορήσει για κάτι, λέει με νόημα ότι της έκανε εντύπωση το πόσο γρήγορα έφτασε στο σπίτι, μετά τον θάνατο της Ίριδας, την Άνοιξη του 2021. Επισημαίνει ότι ο σύζυγός της, έμενε πιο μακριά, αλλά όταν τον πήραν τηλέφωνο με την αδερφή της, βρισκόταν κοντά στο σπίτι της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα. «Αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση» αναφέρει η Ρούλα Πισπιρίγκου.


Η Ρούλα Πισπιρίγκου επιχειρεί με προσεκτικό τρόπο να βάλει εκ νέου στο κάδρο τον 30χρονο, ο οποίος την ώρα που η Ίριδα βρέθηκε νεκρή στην κούνια του σπιτιού της, δεν ήταν μέσα στο σπίτι. Η 33χρονη με την αναφορά που έκανε δίνει σε κάθε περίπτωση τροφή για σχόλια, σκέψεις και συζητήσεις. Από τη μια δεν κατηγορεί ευθέως τον Μάνο Δασκαλάκη, αλλά από την άλλη δεν τον απεμπλέκει. Ο σχετικός υπαινιγμός ακούγεται για πρώτη φορά. Τους προηγούμενους 6 μήνες, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είχε εστιάσει στο χρόνο που έκανε ο 30χρονος να φτάσει στο σπίτι.


Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν έχει αντιδράσει. Περιμένει να δει αν η Ρούλα Πισπιρίγκου θα αντιμετωπίσει νέες κατηγορίες και στη συνέχεια αναμένεται να τοποθετηθεί με δήλωση μπροστά στις κάμερες. Συνεχίζει να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον δικηγόρο του και ευελπιστεί η υπόθεση να κλείσει σύντομα.


Πιο αναλυτικά, στα χέρια του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής βρίσκεται πλέον το υπόμνημα με τις έγγραφες εξηγήσεις που έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία έχει κληθεί να καταθέσει ως ύποπτη για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.  


Χθες το απόγευμα ο δικηγόρος της 33χρονης η οποία έχει προφυλακιστεί καθώς κατηγορείται για την δολοφονία της Τζωρτζίνας πέρασε το κατώφλι του αστυνομικού μεγάρου της λεωφόρου Αλεξάνδρας και παρέδωσε το υπόμνημα στους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την προανάκριση για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη.  


Στις 17 σελίδες των έγγραφων εξηγήσεων ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος αναπτύσσει όλη την επιχειρηματολογία της πελάτισσας του. Η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή της, στις δολοφονίες των δύο κοριτσιών, ενώ προσπαθεί να αντικρούσει και το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρια οι οποίοι κατέληξαν στο ότι τα δύο κορίτσια πέθαναν από ασφυξία.


Σύμφωνα με πληροφορίες τώρα ο φάκελος που παρέδωσε ο Όθωνας Παπαδόπουλος στους άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών εκτός από το υπόμνημα με τις έγγραφες εξηγήσεις περιέχει και έκθεση πραγματογνωμόνων οι οποίοι αναφέρονται στα σημάδια που υπήρχαν στα πρόσωπα τον δύο παιδιών. Σε αντίθεση με τους ιατροδικαστές Καρακούκη- Καλογριά, οι τεχνικοί σύμβουλοι της Ρούλας Πισπιρίγκου υποστηρίζουν ότι τα σημάδια είναι μεταθανάτια και όχι πριν τα παιδά αφήσουν την τελευταία τους πνοή.  


Παράλληλα μέσα στο υπόμνημα περιγράφεται και η σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου με την Τζωρτζίνα. Με κάθε λεπτομέρεια η μητέρα των τριών παιδιών που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή αφηγείται τα όσα έζησε με την κόρη της από το 2013 που γεννήθηκε έως και το 2022 που έφυγε από τη ζωή, εξαιτίας υπερβολικής δόσης κεταμίνης που της χορηγήθηκε.  


Αυτό όμως που προκαλεί μεγάλη εντύπωση και δίνει νέες διαστάσεις για την ενδεχόμενη στάση που μπορεί να κρατήσει –  τουλάχιστον στην υπερασπιστική της τακτική – είναι η αναφορά στον εν διαστάσει σύζυγό της, την ημέρα που πέθανε η Ίριδα στο ισόγειο διαμέρισμα της οικογένειας στην οδό Μπιζανίου στην Πάτρα.  


Το μόλις 6 μηνών κοριτσάκι όπως είναι γνωστό βρέθηκε νεκρό στις 11:30 το πρωί της 21ης Μαρτίου του 2021 στην κούνια του από την θεία του και αδερφή της μητέρας του Δήμητρα Πισπιρίγκου. Αν και η πρώτη νεκροψία έκανε λόγο για παθολογικά αίτια, οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλογριάς στην έκθεση επανεξέτασης τους αναφέρουν ότι το παιδί έφυγε από ασφυκτικό θάνατο ο οποίος προκλήθηκε από ανθρώπινο πάραγοντα. 


Στις πρώτες καταθέσεις τους η Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδερφή της ανέφεραν χωρίς καμία μομφή και υποψία, ότι όταν ο Μάνος ειδοποιήθηκε έφτασε στο σπίτι μέσα μέσα σε διάστημα 2- 3 λεπτών. Σύμφωνα με πληροφορίες τώρα στο υπόμνημα με τις έγγραφες εξηγήσεις της η Ρούλα Πισπιρίγκου, μιλάει πάλι για το διάστημα που έφτασε στο σπίτι ο εν διαστάση σύζυγος της και εκφράζει τις απορίες της για το πως έφτασε τόσο σύντομα, αλλά και γιατί βρισκόταν εκείνη την ώρα τόσο κοντά στο σπίτι της οδου Μπιζανίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365