Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Δύσκολα θα ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Δεν μοιάζει απίθανο πολλές ομάδες να μην δηλώσουν καν συμμετοχή
Οι τοπικές ποδοσφαιρικές ενώσεις σκέφτονται πιό σοβαρά από ποτέ την αναβολή επ αορίστου χρόνου των πρωταθλημάτων τους, καθώς ο «νόμος Αυγενάκη» περί Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, έχει αφήσει τις περισσότερες από αυτές με πολύ λίγες ομάδες, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η διεξαγωγή πρωταθλήματων, εδώ που τα λέμε πως μπορεί να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα με 4-5 ομάδες σε κάθε Κατηγορία.

Το χρονικό περιθώριο που υπάρχει μέχρι την 17η του Αυγούστου ώστε ομάδες να ενταχθούν στο Μητρώο, προφανώς και δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα και μόνο σαν κοροϊδία μπορεί να θεωρηθεί από πλευράς Υφυπουργού Αθλητισμού η παράταση αυτή, καθώς εν μέσω καλοκαιριού και προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία δύσκολα θα τρέξει κάποιος παράγοντας να ασχοληθεί με την ομάδα που ασχολείται για το χόμπι του σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Δεν μοιάζει απίθανο πολλές ομάδες να μην δηλώσουν καν συμμετοχή, από την στιγμή που σε δύο εβδομάδες, δεν αποκλείεται να βρεθεί αυτομάτως εκτός δημοτικών αθλητικών χώρων. 


Τι πρωτάθλημα μπορεί να διοργανώσει για παράδειγμα η ΕΠΣ Πέλλας όταν από τα 49 σωματεία είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο τα 18 και μέσα σε αυτές είναι Ακαδημίες και ομάδες εθνικών πρωταθλημάτων όπως πχ Αλμωπός και Θύελλα Σαρακηνών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαθέσιμες 14 ομάδες.

Εννοείται ότι πρέπει να γίνουν κινητοποιήσεις από όλες τις ΕΠΣ να σταθούν κοντά στα σωματεία-μέλη τους και να μην μείνει εκτός πρωταθλημάτων καμμιά ομάδα.

Θα μπορούσε πολύ εύκολα ο Υφυπουργός να κόψει τα σωματεία που δεν εχουν κάνει εγγραφή, από την χρηματοδότηση της πολιτείας και όχι με χουντικό τρόπο να εκτοξεύει απειλές περί διαγραφής σωματείων και απαγόρευσης δημοτικών αθλητικών χώρων, σε Έλληνες φορολογούμενους πολίτες.

Μόλις 18 σωματεία της ΕΠΣ Πέλλας κατάφεραν να εγγραφούν στο μητρώο αθλητικών σωματείων της ΓΓΑ

Αν η ημερομηνία για το μητρώο αθλητικών σωματείων έκλεινε όπως είχε προαναγγείλει ο Υφυπουργός Αθλητισμού στις 31 Ιουλίου, τότε μόλις 18 σωματεία από την Πέλλα θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημους αγώνες και να χρησιμοποιήσουν δημοτικούς αθλητικούς χώρους.

Έχει δοθεί παράταση μέχρις τις 17 Αυγούστου, αλλά θεωρείται απίθανο να καταφέρουν οι ομάδες να εγγραφούν μέχρι τότε.

Δείτε ποια σωματεία κατάφεραν να εγγραφούν μέχρι σήμερα, παρακάτω:

ΜΓ44 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Α.Ε.Κ. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 29/07/2022

ΧΗ78 Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ 2019 27/07/2022

ΜΓ68 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (Π.Α.Ο.) ΚΕΡΑΣΙΑΣ 26/07/2022

ΦΔ18 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 25/07/2022

ΧΞ85 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΑ 2018 25/07/2022

ΧΒ17 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΚΥΔΡΑΣ 24/07/2022

ΚΤ86 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΗΣΙΟΥ Ο "ΑΡΗΣ" 19/07/2022

ΙΝ74 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ "ΑΡΗΣ" 19/07/2022

ΜΓ67 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ "Η ΘΥΕΛΛΑ" 14/07/2022

ΜΒ96 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΙΦΙΑΝΗΣ 13/07/2022

ΜΓ23 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΠΙΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 11/07/2022

ΜΓ15 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ 23/06/2022

ΜΓ72 ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ KAI ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΟΞΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ 17/06/2022

ΙΗ34 ΑΛΜΩΨ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 16/06/2022

ΜΓ00 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ "Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ" 15/06/2022

ΜΓ14 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ ΠΕΛΛΗΣ 24/05/2022

ΜΓ61 ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΑΧΩΝΟΣ Ν. ΠΕΛΛΗΣ 12/05/2022

ΧΑ64 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΟΚ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ 11/04/2022

6 σχόλια:

  1. Η λίστα με τις ομάδες της Πέλλας δεν είναι επικαιροποιημένη από την ίδια την ΓΓΑ. Ένα απλό παράδειγμα: Ο ΑΣ Γιαννιτσά, έχει στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην ΓΓΑ, από τις 17 Ιουλίου 2022, αλλά στην κατάσταση εμφανίζεται ως μη ενταγμένος στο μητρώο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δλδ οι ομάδες που έκαναν τα χαρτιά πως τα έκαναν....?Δια μαγείας..?Η τους τα εκανε ο Αυγενακης..?Απλώς ο μέσος Έλληνας παράγοντας βαριέται να ασχοληθεί γι αυτό και δεν προχωράει Αλλά την ίδια στιγμή ασχολείται με συζητήσεις καφενείου...Και έτσι ο νΑυγενακης και αλλιώς ο Αυγενακης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως θά ξεκινήσει η σούπερ λιγκ 2 εδώ δεν έδωσαν στις ομάδες τά χρήματα που δικαιούνται όμως ζητούν χρήματα από τίς ομάδες οι κύριοι???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΣΙΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ Η ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν κατάλαβες γιατί γίνεται αυτό, είναι νά πάρουν το χρήμα και για δώσε περιμένετε θά τά πάρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι μεν είναι καλά αυτά που θέλει να κάνει ο Αυγενάκης , αλλά η μεθοδολογία του είναι αντιπαραγωγική (λέτε να είναι του αποφασίζομε και διατάσσομε). Εάν τώρα δούμε ποια σωματεία δήλωσαν και ποια όχι ίσως καταλήξουμε στο εξής συμπέρασμα : εάν έχεις έναν «αργόσχολο» που δεν έχει υποχρεώσεις με το θέρισμα από στάρι, κριθάρι, το πότισμα , ράντισμα, λίπανση μάζεμα από κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα , βαμβάκια , καπνό, κηπευτικά κλπ και μπορεί να ανεβοκατεβαίνει σε πρωτοδικεία, περιφέρειες , ΕΠΣΠ αλλά που κατέχει και το διαδικτυακό, ίσως με λίγη βοήθεια από την «ένωση» να τα καταφέρει.
    Εάν θες να πας στα σίγουρα πληρώνεις έναν δικηγόρο η κάποιον παρόμοιο και στα τρέχει. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που έγραψε ο «Ανώνυμος 30 Ιουλίου 2022 - 9:44 μ.μ.» όσο για τα έσοδα της ΓΓΑ πάνε από την μια τσέπη στην άλλη , ως έξοδα. Για το τρέξιμο τις βενζίνες και το σπάσιμο νεύρων, ….. μην μιλήσω καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365