Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Κορονοϊός: Ποιοι κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά

Ποιοι κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου επεσήμανε οτι κινδυνεύουν κυρίως τα άτομα 3ης και 4ης ηλικίας, τα άτομα με προβλήματα υγείας, και τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν εμβολιαστεί μερικώς.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, με δηλώσεις της στο Mega, εξηγεί πως με σοβαρή νόσηση από κορονοϊό κινδυνεύουν περισσότερο ηλικιωμένοι, άτομα με προβλήματα υγείας, αλλά και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή είναι μερικώς εμβολιασμένοι.


«Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, υπάρχει επιπέδωση της αύξησης των κρουσμάτων, αυτό φαίνεται από τα λύματα. Τα λύματα είναι περίπου σταθεροποιημένα, με αυξομειώσεις, και οι θάνατοι είναι στο επίπεδο των 15 με 20 ημερησίως», τόνισε.


Όπως σημείωσε, «κινδυνεύουν κυρίως τα άτομα 3ης και 4ης ηλικίας, τα άτομα με προβλήματα υγείας, και τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν εμβολιαστεί μερικώς. Γι’ αυτό βλέπουμε από την εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ ότι το 95%-98% των θανάτων είναι αυτές οι κατηγορίες. Επομένως, αυτές οι κατηγορίες είναι αυτές που θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο για βαριά νόσηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365