Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Αισιόδοξος για τον Εδεσσαϊκό ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μυλωνάς

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του

Στην εκπομπή “Primo Secondo” του “City of Primo 106.1” μίλησε ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού, Γιώργος Μυλωνάς, που βρίσκεται μια πενταετία στη διοίκηση και “τρέχει” κυρίως ζητήματα γηπέδου και ακαδημιών.

Ο παράγοντας των “πράσινων” εξέφρασε την αισιοδοξία οτι σύντομα θα βρεθεί λύση στα διοικητικά, μετά την πρώτη γενική συνέλευση που αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας μελών και τη δεύτερη Γ.Σ., όπου έγινε ο απολογισμός, διοικητικός και οικονομικός. 

Ο Μυλωνάς χαρακτήρισε επιτυχημένη τη φετινή χρονιά για την ιστορική ομάδα της Πέλλας, βάσει “εξορίας” στο Ριζάρι, προβλημάτων κορονοϊού και γενικού ανταγωνισμού στον όμιλο, με μια καλή πορεία και τιμητική τέταρτη θέση, ενώ έκανε ξεχωριστή μνεία στους νέους ορίζοντες και τις προοπτικές που ανοίγει αφενός η κατασκευή νέου αθλητικού κέντρου στην τοποθεσία Πασά Τσαϊρ, αλλά και τις βελτιώσεις στο “Φόρης Γεντζής”, την ιστορική έδρα της ομάδας στο κέντρο της Έδεσσας, που θα ανοίξει ξανά τις πύλες του φέτος, ως προσωρινή “γέφυρα” για τη νέα εποχή. 

Βεβαίως, έκανε αναφορά στις ακαδημίες, αλλά και στην ανάγκη αύξησης του μπάτζετ, λόγω μεγαλύτερων απαιτήσεων στο “φορμάτ” της Γ΄ Εθνικής. 

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για το αν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, για “ενισχύσεις” οικονομικά και διοικητικά, μετά τη λήξη της σεζόν και ενόψει της επόμενης μέρας: “Ελπίζουμε για το καλύτερο, υπάρχει ενδιαφέρον για την ομάδα. Ο Εδεσσαϊκός είναι από τα μεγάλα ονόματα, ήταν και στην Α΄ Εθνική. Πιστεύουμε να βρεθεί η λύση, να πάρει κάποιος την ομάδα και να έχει καλύτερες τύχες. Δεν αξίζει στον Εδεσσαϊκό να είναι στη Γ΄ Εθνική. Πιστεύω οτι είμαστε κοντά σε λύση. Αν δε γίνει στην τρίτη συνέλευση, της Δευτέρας, πιστεύω θα γίνει σύντομα. Σε μια άλλη συνέλευση, 4η ή 5η, που ίσως χρειαστεί άμεσα, για να γίνει αυτό που ελπίζουμε όλοι. Δε ξέρω ακριβώς τον αριθμό ενδιαφερομένων για τη διοίκηση, αλλά υπάρχει ενδιαφέρον. Μακάρι να βοηθήσουν όσοι περισσότεροι μπορούν, έμμεσα ή άμεσα, να γίνει για να μπορέσει η ομάδα να προχωρήσει. Ο κόσμος της Έδεσσας, επιχειρηματικός και απλός, πάντα βοηθά. Ακούγεται για διάφορα ονόματα που είναι επιφανείς επιχειρηματίες, μακάρι να γίνει αυτό που ελπίζουμε όλοι”.


Για το αν ανεβαίνει ο πήχης των προσδοκιών, βάσει της νέας μορφής στη Γ΄ Εθνική και μεγαλώνουν και οι ανάγκες στα οικονομικά: “Νομίζω οτι του χρόνου πρέπει να ανεβεί το μπάτζετ της ομάδας σίγουρα. Φέτος με αυτό που γίνεται στη Γ΄ Εθνική, μειώνονται οι όμιλοι, σίγουρα θα έχει πιο πολλά έξοδα η ομάδα, περισσότερα ταξίδια. Έχει ένα καλό σταφ η ομάδα και από τις ακαδημίες, ο κόσμος αγαπά τον Εδεσσαϊκό και το δείχνει και μακάρι να καρποφορήσει όλο αυτό. Δε θα την αφήσουμε την ομάδα, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο”.


Για το αν κόστισε φέτος, αγωνιστικά, αλλά και στον προϋπολογισμό και τα έσοδα, το... ξεσπίτωμα στο Ριζάρι: “Σίγουρα κόστισε, εμείς είχαμε ένα πλάνο από οικονομικής πλευράς, χάσαμε πάρα πολύ από αυτό το κομμάτι. Προπονήσεις-αγώνες πάντα ήμασταν... αποστολή. Το Ριζάρι προσφέρθηκε να βοηθήσει τον Εδεσσαϊκό, με αυτή την κίνηση. Ο χλοοτάπητας ήταν σχεδόν άψογος και οι εγκαταστάσεις του γηπέδου που μας φιλοξένησε. Ο Εδεσσαϊκός έχει χάσει από όλο αυτό, δεν έπαιζε μέσα στην πόλη του. Ήταν και ο κορονοϊός φυσικά που συνετέλεσε για να μην έχουμε αυτά που θέλαμε να έχουμε, όταν από τις αρχές της χρονιάς τα είχαμε προϋπολογίσει. Φέτος θα παίξει ο Εδεσσαϊκός στο γήπεδό του. Επίσης γίνεται και ένα καινούριο στάδιο της Έδεσσας, στη θέση Πασά Τσαϊρ. Ο Εδεσσαϊκός θα έχει φέτος δυο γήπεδα, καινούρια, για να μπορέσει να κάνει τις προπονήσεις του και οι ακαδημίες να είναι σε καλή βάση, πιστεύω θα πάνε καλύτερα τα πράγματα”.


Για το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται για τα γήπεδα και αν θα είναι όλα εγκαίρως ετοιμοπαράδοτα: “Οι εξελίξεις τρέχουν για το καινούριο γήπεδο. Έχει ήδη μπει ο εργολάβος και θα ξεκινήσει τώρα τις υπόλοιπες εργασίες, για να τελειώσει το καινούριο Στάδιο της Έδεσσας και το παλιό γήπεδο, που είναι στο κέντρο της πόλης, έχουμε ένα καινούριο χλοοτάπητα και σε λίγο καιρό, σε ένα μήνα, θα είναι και αυτό εντελώς έτοιμο, για να μπει η ομάδα και να ξεκινήσει την προετοιμασία της”.


Για το αν το νέο γήπεδο, ένα έργο πνοής δίνει ώθηση και μεγαλύτερο όραμα για τα επόμενα χρόνια στην ομάδα και τον αθλητισμό της πόλης, σκορπώντας ενθουσιασμό για το νέο ξεκίνημα: “Σίγουρα όλες οι ομάδες πάντα θέλουν να έχουν καινούρια γήπεδα. Από τις ακαδημίες μάλιστα εγώ ξεκινάω, εκεί είναι και το στοιχείο μου, τα πέντε χρόνια που είμαι στον Εδεσσαϊκό. Είμαι κοντά στις ακαδημίες και αυτές, όπως και το γηπεδικό μας, θέλουμε να είναι η βάση της ομάδας. Σίγουρα θα μας βοηθήσει πάρα πολύ αυτό από την καινούρια χρονιά και σε αυτό συνετέλεσε πάρα πολύ ο Δήμος Έδεσσας”.


Για την 4η θέση στο πρωτάθλημα που έληξε, ίσως την καλύτερη θέση των τελευταίων ετών, με απόσταση μικρή από το δίδυμο της κορυφής και το τρίτο σκαλί (ΑΕΠ Κοζάνης, ένα βαθμό), την ανάδειξη νέων παικτών, τις νίκες στα ντέρμπι με τους τρεις πρωτοπόρους, αλλά και οτι “πληγώθηκαν” όχι μόνο από τη “μετακόμιση” στο Ριζάρι, αλλά και το οτι έχασαν έδαφος σε αγώνες με ομάδες από τις τελευταίες θέσεις: “Τελείωσε επιτυχώς η χρονιά για τον Εδεσσαϊκό, για το στόχο που είχαμε βάλει, την παραμονή στη Γ΄ Εθνική. Εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα και σε γενικές γραμμές, με βάση τα προβλήματα που συναντήσαμε μέσα στη χρονιά, με το ξεσπίτωμα, τον κορονοϊό, τον κόσμο που δε μπορούσε να έρθει στο γήπεδο να βοηθήσει. Με όλα αυτά τα προβλήματα, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι”.


Για το αν ο νέος στόχος συνιστά συνάρτηση του οικονομικού και του αν έρθει μεγαλοεπενδυτής, να αλλάξει τα δεδομένα και τις προσδοκίες, ή είναι θέμα γενικής στάθμης ανταγωνισμού στον όμιλο (ανάλογα δηλαδή και τη δυναμική των αντιπάλων): “Σίγουρα θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια σε όλους τους τομείς και πρώτα στον οικονομικό. Αφού τακτοποιούμε τα γηπεδικά, η ομάδα έχει μια βάση, κυρίως τις ακαδημίες, πάντα το κοιτάμε. Όλες οι επαρχιακές ομάδες πάντα από εκεί πρέπει να ξεκινάνε, είναι η βάση. Σίγουρα θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια και από τη μεριά μας και από παράγοντες που θα βοηθήσουν την ομάδα, ελπίζουμε, για να πάμε καλύτερα του χρόνου”.


Για το μήνυμά του στον κόσμο, αν μπορεί να είναι πιο δυνατός και φιλόδοξος ο Εδεσσαϊκός, να παλέψει για το κάτι παραπάνω, αν ευνοήσουν οι συνθήκες, με το νέο γήπεδο, αλλά και τον ισχυρό αγωνιστικό “κορμό” που ήδη υπάρχει και αν ασφαλώς διατηρηθεί: “Εδώ και μια τριετία-τετραετία, ο Εδεσσαϊκός κρατά τον κορμό του, έχει κορμό. Ίσως και για αυτό να ήρθε η φετινή επιτυχία. Βέβαια, βοήθησαν πολύ οι προπονητές και το τεχνικό τιμ από τις ακαδημίες, που έχουμε αυτή τη συνεργασία. Όλα αυτά βοηθούν σε μια ομάδα, για να έχει τουλάχιστον μια αξιοπρεπή πορεία στη Γ΄ Εθνική. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που χρειάζεται μια ομάδα. Ας ελπίσουμε οτι ο Εδεσσαϊκός θα βρει το δρόμο του και εμείς θα είμαστε κοντά του”.

soccerpractor.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. για όσους δεν γνωρίζουν στην Έδεσσα φιάχνουν καινούργιο χλοοταπητα σε γήπεδο που πολύ σύντομα θα κατεδαφιστεί !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέτοια ρεζιλίκια, πουθενά στο σύμπαν. Έκαναν οκτώ συνελεύσεις και δεν μπορούν να βγάλουν διοίκηση. Όλοι οι τζαμπατζήδες, περιμένουν να βάλει λεφτά ο Δήμος και μετά να κυκλοφορούν στην πόλη ως «σωτήρες» και «παράγοντες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365