Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Υπόθεση Πάτρας: Όσα “είδε” η παιδοψυχολόγος μέσω των ζωγραφιών της Τζωρτζίνας

Διαβάστε λεπτομέρειες
Η ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος, Αλεξάνδρα Καππάτου μίλησε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα», δίνοντας τη δική της εκτίμηση σχετικά με τις ζωγραφιές της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η παιδοψυχολόγος, ερωτώμενη για το κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει μια ζωγραφιά ενός παιδιού να κατανοήσουμε τη ψυχοσύνθεσή του, απάντησε πως το ιχνογράφημα είναι ένα πολύτιμο στοιχείο στα χέρια των ειδικών που έχουν συγκεκριμένη εκπαίδευση.

«Μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες για το πώς βιώνει τη οικογένειά του και όσα διαδραματίζονται μέσα σε αυτήν, τη θέση του μέσα σε αυτήν, προβλήματα που το απασχολούν και τραύματα τα οποία έχει υποστεί» συμπλήρωσε.

Τόνισε πως συνήθως τα παιδιά δεν μπορούν να εκφράσουν τα όσα νιώθουν, ωστόσο το κάνουν άριστα μέσω των σχεδίων τους, τα οποία αποτελούν για τους ειδικούς την «βασιλική οδό» για να μπορέσουν να διεισδύσουν στον παιδικό κόσμο.

Στην ερώτηση εάν μία ζωγραφιά αποτελεί αξιόπιστο στοιχείο, η κ. Καππάτου απαντά:

«Ναι, σε μεγάλο βαθμό, αρκεί να έχει εξετάσει ο ειδικός και τους δύο γονείς και τη δικογραφία».

Εξήγησε πως οι ζωγραφιές ενός παιδιού διαφέρουν από περίοδο σε περίοδο αλλά και από μέρα σε μέρα, ανάλογα τα ερεθίσματα που λαμβάνει.

«Πίσω από αφελή σχέδια και χρώματα που βλέπουμε στα σχέδια των παιδιών μας, κρύβονται αυτά που τα έχουν εντυπωσιάσει, προβληματίσει, απασχολήσει αλλά και οι χαρές που βιώνουν» συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365