Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Power Pass: Τι σημαίνει το αρνητικό εκκαθαριστικό, πότε πληρώνεται η έξτρα επιδότηση

Πότε πληρώνεται η έξτρα επιδότηση

Χιλιάδες δικαιούχοι είδαν δίπλα στο εκκαθαριστικό πόσο της αίτησης τους για power pass αρνητικό πρόσημο. Σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν σημαίνει οτι πρέπει να επιστρέψουν ποσό.

Απορίες, ερωτήματα και προβληματισμό προκάλεσε σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά το γεγονός ότι στο εκκαθαριστικό για το επίδομα στο ηλεκτρικό ρεύμα αναγράφονταν ποσό με αρνητικό πρόσημο.


Πολλά νοικοκυριά είδαν για παράδειγμα -30 ευρώ γεγονός που προκάλεσε έκπληξη αλλά και αγωνία για το αν τελικά χρωστούν λεφτά τα οποία και θα πρέπει να επιστρέψουν.


Ωστόσο, στην πραγματικότητα αυτό σημαίνει οτι οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς από το κράτος μαζί με τις εκπτώσεις των παρόχων υπερκάλυψαν το αυξημένο κόστος την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαΐου του 2022 και άρα δεν δικαιούνται επίδομα ρεύματος και σε καμία περίπτωση δεν θα τους ζητηθεί να επιστρέψουν τα χρήματα.


Προσοχή, το ίδιο δεν ισχύει για τους γονείς με προστατευόμενα τέκνα που σπουδάζουν σε άλλη και πληρώνουν ενοίκιο και για τους οποίους το εκκαθαριστικό είναι αρνητικό.


Σε αυτή τη περίπτωση το ποσό συμψηφίζεται με το επίδομα που θα λάβουν για τη φοιτητική στέγη. Για παράδειγμα γονέας που στο εκκαθαριστικό του αναγράφεται -30 ευρώ και το επίδομα του παιδιού του ανέρχεται σε 100 ευρώ από το ποσό αυτό θα αφαιρεθούν τα 30 ευρώ και ο φοιτητής θα λάβει επίδομα ύψους 70 ευρώ.


Πότε ολοκληρώνονται οι πληρωμές του επιδόματος ρεύματος

Μέχρι τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουν πληρωθεί και οι τελευταίοι δικαιούχοι του Power Pass. Ενώ, η έξτρα επιδότηση έρχεται και για τους λογαριασμούς του Ιουνίου.


Να σημειωθεί πως οι δικαιούχοι δε θα χρειαστεί να υποβάλουν νέες αιτήσεις, καθώς ο προσδιορισμός της μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης θα γίνει αφού επανυπολογιστεί εκ νέου η επιβάρυνση για όλη την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 30 Ιουνίου. Αφού αφαιρεθούν τα ποσά της κρατικής επιδότησης και των εκπτώσεων από τους παρόχους και στη συνέχεια και τα ποσά που έλαβε ο δικαιούχος από το Power Pass για την επιπλέον επιβάρυνση θα επιστραφεί το 60%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365