Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Ποια ελληνικά νησιά κυριαρχούν στο διαδίκτυο και τα social media - Κορυφαίες επιλογές για την καλοκαιρινή σεζόν

Κορυφαίες επιλογές για την καλοκαιρινή σεζόν

Ποια ελληνικά νησιά κυριαρχούν στο διαδίκτυο σχηματίζοντας την ευρύτερη εικόνα του τουριστικού κλάδου.


Σύμφωνα με τα δεδομένα της πλατφόρμας Brandwatch, για το χρονικό διάστημα 15/03– 15/05/2022, τα νησιά τα οποία μπήκαν στο «μικροσκόπιό» είναι: Άνδρος, Ζάκυνθος, Ικαρία, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κρήτη, Κως, Λευκάδα, Μυτιλήνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος, Σύρος, Τήνος.


Συγκεκριμένα η υπό εξέταση χρονική περίοδος περιλαμβάνει το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, της Πρωτομαγιάς καθώς τις διακοπές του Πάσχα -ημέρες που πολλά νησιά έγιναν καταφύγιο χαλάρωσης για χιλιάδες ταξιδιώτες, σύμφωνα με πληροφορίες από το clipnews.gr.


Παρατηρείται ότι οι αναφορές που κυριάρχησαν αποτελούν «δείκτες» για την καλοκαιρινή σεζόν που έχει ήδη ξεκινήσει, με την πανδημία παρούσα αλλά όχι με τα αυστηρά μέτρα που επέβαλε κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια.


Οι κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τις ημέρες αυτές, οι εκτιμήσεις επαγγελματιών και φορέων του κλάδου, βραβεία και εκθέσεις, πρωτοβουλίες, αλλά και λίστες του ξένου Τύπου στις οποίες φιγουράρουν ελληνικά νησιά ως κορυφαίοι καλοκαιρινοί προορισμοί, είναι ορισμένα από τα θέματα που ήταν trending τους τελευταίους δύο μήνες.


Όγκος αναφορών σε sites

 



Ποια νησιά απασχολούν εργαζόμενους 

Τα λεγόμενα «δημοφιλή» νησιά (Κρήτη, Μύκονος, Σαντορίνη, Ρόδος, Κέρκυρα) είναι και αυτά που απασχολούν τους περισσότερους εργαζόμενους στον τομέα, συμπαρασύροντας ταυτόχρονα και τον όγκο των αναφορών, κάτι που αντανακλάται και στο διάγραμμα της ίδιας περιόδου της περυσινής χρονιάς, όπου παρατηρούνται μικρές ανακατατάξεις συγκριτικά με φέτος.


Ωστόσο στο παρακάτω διάγραμμα γίνονται εμφανείς οι χρονικές κορυφές όπως σχηματίζονται από τις αναφορές στα κοινωνικά δίκτυα, για κάθε ένα από τα υπό μελέτη νησιά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365