Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Αυτή είναι η μοναδική γυναίκα στο top 10 των καταζητούμενων του FBI, τελευταίο της στίγμα στην Ελλάδα

Η Ιγκνάτοβα αγνοείται από 2017

Η Ruja Ignatova, γνωστή και ως «αγνοούμενη Cryptoqueen» τοποθετήθηκε μεταξύ της λίστας με τους 10 κορυφαίους καταζητούμενους του FBI.


Η Βουλγάρα, που θεωρείται ότι πλησιάζει τα 40 χρόνια της, αναζητείται για τον ρόλο της για απάτη με κρυπτονομίσματα γνωστή ως OneCoin. Οι ομοσπονδιακοί ερευνητές κατηγορούν την άφαντη Βουλγάρα ότι εξαπάτησε τα θύματα αποσπώντας περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια.


Η Ιγκνάτοβα αγνοείται από 2017, όταν Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης και οι Αρχές ξεκίνησαν να την αναζητούν. Το 2014 το OneCoin προσέφερε προμήθεια σε όποιους πωλούσαν το κρυπτονόμισμά τους σε άλλους.


Σύμφωνα πάντως με το FBI, το OneCoin δεν είχε καμία αξία και δεν προστατεύθηκε ποτέ από την τεχνολογία blockchain που χρησιμοποιούσαν άλλα κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με τις κατηγορίες από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, επρόκειτο ουσιαστικά για μια απάτη με τη μορφή πυραμίδας (τα λεγόμενα σχήματα Ponzi) που καλύπτονταν πίσω από τη «μάσκα» του κρυπτονομίσματος.


«Έβαλε χρονικό όριο στην απάτη της, κεφαλαιοποίησε τις προσδοκίες των πρώτων ημερών του κρυπτονομίσματος» δηλώνει ο Νταμιέν Ουίλιαμς, εισαγγελέας του Μανχάταν. Τo FBI προσθέτει φυγάδες στη διάσημη λίστα του όταν πιστεύει ότι ο γενικός πληθυσμός μπορεί να βοηθήσει προσφέροντας πληροφορίες.


Για τον εντοπισμό της Ιγκνάτοβα υπάρχει και επικήρυξη ύψους 100.000 δολαρίων για κάθε πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψή της. Εναντίον της εκκρεμούν από το 2019 οκτώ κατηγορίες για απάτες.


Είναι η μοναδική γυναίκα που βρίσκεται στο Top -10 της λίστας με τους πιο καταζητούμενους εγκληματίες. Ένας από τους ανθρώπους που ερευνούν για χρόνια την υπόθεση της Ιγκνάτοβα σημειώνει πως ένας από τους λόγους που είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί η Βουλγάρα είναι το γεγονός πως εξαφανίστηκε με 500 εκατ. δολάρια, που την βοηθούν να παραμείνει άφαντη.


«Πιστεύουμε ακόμα ότι έχει υψηλής ποιότητας πλαστά έγγραφα και έχει αλλάξει την εμφάνισή της» προσθέτει ο ίδιος. Η τελευταία γνωστή πληροφορία για την Ιγκνάτοβα είναι πως ταξίδεψε από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα το 2017 και από τότε αγνοείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365