Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Τουρισμός για όλους: Διπλασιάζονται οι δικαιούχοι, περισσότερα vouchers για διακοπές αλλά με έναν αστερίσκο

Τι ισχύει για τους νέους 200.000 δικαιούχους

Σε λίγες μέρες έρχεται η κλήρωση για την πρώτη φάση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» με έναρξη χρήσης του voucher την 1η Αυγούστου. Τι ισχύει για τους νέους 200.000 δικαιούχους.

Νέο «Τουρισμό για Όλους» ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τα voucher για επιδοτούμενες διακοπές να κρύβουν ωστόσο έναν σημαντικό αστερίσκο.


Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, ανακοίνωσε το διπλασιασμό των voucher για τον «Τουρισμό για όλους», διευκρινίζοντας όμως πως οι νέοι δικαιούχοι που θα ενταχθούν στα... extra voucher θα μπορέσουν να κάνουν χρήση του κουπονιού από τα μέσα Σεπτεμβρίου - και όχι από την 1η Αυγούστου.


Το πρόγραμμα ενισχύεται με 30 εκατ. ευρώ επιπλέον, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 61 εκατ. ευρώ - από 31 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί αρχικά - και οι συνολικοί δικαιούχοι, για το τρέχον έτος, να ανέρχονται στις 400.000.


Τι ισχύει με τα νέα 200.000 vouchers

Τα νέα ψηφιακά vouchers - 200.000 τον αριθμό - θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.


Αφορούν συμπολίτες μας, που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, η οποία έκλεισε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 21 Ιουνίου και δεν θα έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί, μέχρι τις αρχές επόμενης εβδομάδας, για τη διάθεση των πρώτων 200.000 ψηφιακών επιταγών.


Υπενθυμίζεται ότι το νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα, «Τουρισμός για Όλους» προβλέπει αυξημένη ατομική επιδότηση στα 150 ευρώ για τις δαπάνες διαμονής, ψηφιακό τρόπο πληρωμής, επιτόπια αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και ενισχυμένη επιδότηση 200 ευρώ για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365