Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Πότε πέφτει νέα αργία και τριήμερο μετά το 15Αυγουστο

Οι αργίες του 2022

Η αργία του 15Αυγουστου φέτος πέφτει Δευτέρα δίνοντας έτσι στους εκδρομείς ένα καθαρό τριήμερο για καλοκαιρινή απόδραση. Το επόμενο τριήμερο ωστόσο δεν είναι τόσο μακριά και πέφτει την 28ηΟκτωβρίου που φέτος πέφτει Παρασκευή.

Αντίστροφη μέτρηση για το τριήμερο του 15Αυγουστου που αρκετοί περιμένουν πως και πως για να αποδράσουν από την Αθήνα που αναμένεται να μείνει σχεδόν... άδεια.


Ωστόσο δεν πρόκειται για το τελευταίο τριήμερο της χρονιάς καθώς περιμένουμε άλλο ένα και συγκεκριμένα στις 28 Οκτωβρίου που φέτος πέφτει Παρασκευή.


Οι αργίες του 2022

Κοίμηση της Θεοτόκου 15 Αυγούστου 2022, Δευτέρα

28η Οκτωβρίου 2022, Παρασκευή

Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου 2022, Κυριακή

Σύναξη της Θεοτόκου 26 Δεκεμβρίου 2022, Δευτέρα


Πώς αμείβεται η αργία της 15ης Αυγούστου

Η 15η Αυγούστου ημέρα Δευτέρα, ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες του έτους κατά τις οποίες απαγορεύεται η λειτουργία των επιχειρήσεων εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και τις αργίες σύμφωνα με το ΚΕΠΑ


1) Για μισθωτούς που δεν θα εργαστούν τη μέρα αυτή ισχύουν τα εξής:


α) Στους μισθωτούς που αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν θα απασχοληθούν κατά την 15η Αυγούστου για λόγους που δεν οφείλονται σ' αυτούς, θα καταβληθεί το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους.

β) Στους μισθωτούς που αμείβονται με μηνιαίο μισθό και δεν θα απασχοληθούν την 15η Αυγούστου, δεν οφείλεται τίποτε πέραν του μηνιαίου μισθού τους.


2) Για μισθωτούς που θα απασχοληθούν τη μέρα αυτή ισχύουν:


α) Σε όσους μεν αμείβονται με ημερομίσθιο, το κανονικό τους ημερομίσθιο και προσαύξηση 75% που υπολογίζεται στο νόμιμο ημερομίσθιο τους, και

β) Σε όσους αμείβονται με μηνιαίο μισθό


• Αν μεν πρόκειται για επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις λοιπές απ’ το νόμο αργίες, οφείλεται μόνον προσαύξηση 75%, που υπολογίζεται στο 1/25 του νομίμου ημερήσιου μισθού τους, διότι η αμοιβή τους για την απασχόληση κατά την αργία της 15ης Αυγούστου θεωρείται ότι περιλαμβάνεται στο μηνιαίο μισθό τους.


• Αν πρόκειται για επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας και εκτάκτως θα λειτουργήσουν την 15η Αυγούστου, οφείλεται, εκτός από την προσαύξηση 75%,που υπολογίζεται στο νόμιμο ημερήσιο μισθό τους και το 1/25 του συνήθως καταβαλλομένου μισθού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365