Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Πράσινο φως για 250 προσλήψεις συνοριοφυλάκων

250 προσλήψεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αποκάλυψε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση 250 προσλήψεις συνοριοφυλάκων.

Τους πολιτικούς συντάκτες ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των παρακολουθήσεων.


Όπως ενημέρωσε τελευταία διαπιστώνεται μια αυξανόμενη πίεση για παράνομες μεταναστευτικές ροές καθώς μόνο μέσα στον Αύγουστο αποπειράθηκαν να μπουν παρανόμως στα σύνορά 25.000 μετανάστες.


Οι αρμόδιες υπηρεσίες φυλάσσουν τα σύνορά με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα ακολουθώντας μια αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική.


Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε στην τελευταία συνεδρίαση αποφασίστηκε να υπάρξει σταδιακή ενίσχυση του φράκτη στον Έβρο και ως επόμενη κίνηση ανακοίνωσε την πρόσληψη 250 συνοριοφυλάκων που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματική διαχείρηση και φύλαξη των συνόρων.


Αναφερόμενος στις μεταναστευτικές πιέσεις στα σύνορά μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται τόσο στον Έβρο όσο και στα θαλάσσια σύνορά μας μια αυξανόμενη πίεση για παράνομες μεταναστευτικές ροές. Μόνο μέσα στον Αύγουστο, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, αποπειράθηκαν να μπουν παρανόμως από τα ελληνοτουρκικά σύνορα 25.000 παράτυποι μετανάστες. Τους άφησαν εκεί οργανωμένα συμφέροντα και στη συνέχεια καλούσαν την Ελληνική Αστυνομία να τους παραλάβει.


Βέβαιο είναι επίσης ότι η τουρκική πλευρά παραβιάζοντας τις διεθνείς συνθήκες αλλά και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την κοινή δήλωση ΕΕ και Τουρκίας, επιχειρεί την εργαλειοποίηση των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων προκειμένου να εκβιάσει και να πλήξει τη χώρα μας. Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι όπως προκύπτει από τις δικές τους μαρτυρίες, οι 38 μετανάστες πρόσφυγες που πέρασαν τον Έβρο τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου οδηγήθηκαν εκεί από τις τουρκικές Αρχές», είπε.


Διαβεβαίωσε πως οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, η Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, ο Στρατός «φυλάσσουν τα σύνορά μας που είναι σύνορα και της Ευρώπης με απόλυτο σεβασμό στα ευρωπαϊκά δικαιώματα, το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό δίκαιο, διαφυλάσσοντας παράλληλα τα εθνικά μας σύνορα και την εθνική μας κυριαρχία.


Η χώρα μας ανταποκρίνεται στο ανθρωπιστικό της καθήκον αλλά δεν είναι πολιτικά αφελής. Ακολουθεί αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική που δεν πρόκειται να επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου από την τουρκική πλευρά και προς την κατεύθυνση αυτή λαμβάνουμε ήδη πρόσθετα μέτρα», είπε.


Ανέφερε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε να υπάρξει σταδιακή επέκταση του φράχτη σε όλος το μήκος του Έβρου ποταμού με προτεραιότητα στα σημεία εκείνα που θα υποδείξουν τα αρμόδια υπουργεία και το ΓΕΕΘΑ. Επίσης αποφασίστηκε η ενίσχυση όλων των εποπτικών μέσων τόσο για τα χερσαία όσο και για τα θαλάσσια σύνορά μας. Επιπλέον μετά την ήδη σημαντική αύξηση των συνοριοφυλάκων θα προστεθούν μέσα στο χειμώνα άλλοι 250.


Υπογράμμισε πως «έχουμε αποδείξει πως η χώρα μας ξέρει και μπορεί να διαχειριστεί και αυτό το ζήτημα με απόλυτη επάρκεια. Όσοι απεργάζονται ύποπτα σενάρια και σχέδια θα αποτύχουν για μια ακόμη φορά παταγωδώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365