Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Ολοήμερα σχολεία: Σχεδόν 3500 εκπαιδευτικοί θα καλύψουν το διευρυμένο ωράριο

Τα σχολεία θα στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό

Από 1η Σεπτέμβρη οι γονείς θα λαμβάνουν μήνυμα που θα τους ενημερώνει ότι το σχολείο των παιδιών τους έχει γίνει ολοήμερο με επέκταση ωραρίου.


Τη λίστα με τα ολοήμερα σχολεία, νηπιαγωγεία και δημοτικά, που θα λειτουργούν από τις 12 Σεπτεμβρίου με διευρυμένο ωράριο, έως τις 17.30, δημοσιοποίησε την Πέμπτη το υπουργείο Παιδείας.


Για την επιλογή των σχολικών μονάδων ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί περίπου στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε σχεδόν 5.000 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια.


Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, Αλέξης Κόπτσης, επισήμανε ότι έχουν προσληφθεί 3.300 εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τις ανάγκες του νέου προγράμματος, τονίζοντας ότι όλα είναι έτοιμα για την εφαρμογή του.


Ο κ. Κόπτσης επισήμανε ότι από 1η Σεπτέμβρη, την πρώτη ημέρα που θα προσέλθουν οι καθηγητές στο σχολείο, θα ενημερώσουν σχετικά με το πρόγραμμα τους γονείς, ώστε να δηλώσουν ότι επιθυμούν το παιδί τους να παρακολουθήσει το διευρυμένο πρόγραμμα. «Από 1η Σεπτέμβρη οι γονείς θα λαμβάνουν μήνυμα που θα τους ενημερώνει ότι το σχολείο των παιδιών τους έχει γίνει ολοήμερο με επέκταση ωραρίου», τόνισε.


Σημείωσε ότι τα σχολεία θα στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό και όλοι θα είναι στην θέση τους για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.


«Είμαστε έτοιμοι και για το ενδεχόμενο που προκύψουν ελλείψεις και κενά στα σχολεία», υπογράμμισε ο κ. Κόπτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365