Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Ανασκόπηση του Aridea Cup 2022 (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου
Ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Κέντρο Αντισφαίρισης Αριδαίας, το διεθνές πρωτάθλημα της Tennis Europe στα 16άρια, που διοργάνωσε για 10η χρονιά ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αριδαίας.


Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 96 αθλητές και αθλήτριες κυρίως από την Ελλάδα, αλλά και από την Κύπρο, την Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Τουρκία, την Αλβανία, την Αυστρία, την Τσεχία, την Σερβία, την Μεγάλη Βρετανία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.


Οι αγώνες καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας κύλησαν πολύ καλά, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, προσφέροντας στους θεατές συναρπαστικούς αγώνες.


Στα πλαίσια του Aridea Cup, ο όμιλος διοργάνωσε συζήτηση με θέμα "Ο αθλητικός τουρισμός στην Πέλλα και στην Αλμωπία - ο ρόλος του tennis".


Τίμησαν τους διοργανωτές με την παρουσία τους πολλοί θεατές από την περιοχή, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Αλμωπίας, της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας και εκπρόσωποι πολλών αθλητικών σωματείων.


Την διοργάνωση υποστήριξαν τόσο με την παρουσία τους όσο και με συνεχείς παρουσιάσεις και αναρτήσεις, εκπρόσωποι ΜΜΕ, σηματοδοτώντας τον σημαντικό ρόλο που παίζουν στην επιτυχία μιας διοργάνωσης τα ΜΜΕ.


Στην τελική φάση των αγώνων, πρώτα ολοκληρώθηκαν οι τελικοί των μονών, όπου είχαμε δύο νέους νικητές σε τουρνουά της Tennis Europe.


Στα κορίτσια πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Μελίνα Ζουμπουλάκη, η οποία κέρδισε στον τελικό τη Θεοδώρα Κούσιου με 6-1, 6-2.


Ήταν μια εκπληκτική εβδομάδα για την αθλήτρια του ομίλου Α.Σ "Η Πάρνηθα", που έφτασε για 1η φορά σε τελικό διοργάνωσης Tennis Europe και κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο. Έχασε μόνο 12 games σε 5 αναμετρήσεις στην πορεία αυτή, κερδίζοντας κατά σειρά τις Ευγενία Στόικου με 6-0, 6-0, Elena Miljkovic με 6-0, 6-3, Θεοδώρα Λιάπη με 6-3, 6-1, Μαρίζα Τσιρώνη με 6-1, 6-1 και την κορυφαία του ταμπλό, Θεοδώρα Κούσιου, με 6-1, 6-2.


Στα αγόρια νικητής αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Βασιλειάδης, που επίσης δεν είχε παρουσία σε τελικό, αλλά κέρδισε και τους δυο τίτλους στην Αριδαία, σε μονά και διπλά, έχοντας μια φανταστική εβδομάδα.


Ο αθλητής του Σ.Α Σερρών κέρδισε στον σημερινό τελικό τον Στέφανο Πουρναρόπουλο, Νο.1 στο ταμπλό, με 6-4, 5-7, 6-2, έπειτα από ένα πολύ ωραίο παιχνίδι.


Νωρίτερα στο τουρνουά είχε κερδίσει τον Κύπριο Παναγιώτη Πυρισή με 6-3, 6-1, τον Χρήστο Παπαχρήστου με 6-2, 6-2, τον Ρουμάνο Adrian Matei Nedelcu, No.4 στο ταμπλό, με 6-0, 6-2, τον Γιάννη Σακκά, Νο.5 στο ταμπλό, με 6-2, 7-5, καθώς και τον Νικόλα Χατζηαβραάμ, Νο.2 στο ταμπλό, με 6-1, 6-1.


Το κερασάκι στην τούρτα μιας εκπληκτικής εβδομάδας για τον Βασιλειάδη ήταν ο τίτλος στο διπλό, όπου αργότερα μαζί με τον Κωνσταντίνο Δημητρίου, κέρδισαν στον τελικό τους Πουρναρόπουλο και Δαμιανό Τσάφη, με 6-2, 6-2.


Πρωταθλήτριες στο διπλό κοριτσιών αναδείχθηκαν οι Ελένη Χατζηαβραάμ και Μαρίζα Τσιρώνη, που επικράτησαν στον τελικό των κορυφαίων του ταμπλό, Θεοδώρας Κούσιου και Ελένης Τσέτσου, με 2-6, 6-2, 10-7.


Σήμερα Τρίτη, ξεκινούν οι προκριματικοί αγώνες του Πανελλαδικού Πρωταθλήματος, 1ης κατηγορίας, για αθλητές και αθλήτριες 16 και 18 ετών.


















1 σχόλιο:

  1. Εσείς του Δήμου τον Παντελή και τα μάτια σας. Χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσε να γίνει κανένα τουρνουά στο χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365