Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Οι τρεις προτάσεις της ΕΠΟ στον Αυγενάκη για να βρεθεί λύση με το μητρώο και να αρχίσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Ο Αυγενάκης από την πλευρά του απέρριψε τις προτάσεις της ΕΠΟ
Για την προσεχή Τετάρτη έχει προγραμματιστεί η δεύτερη συναντήση ανάμεσα στην ΕΠΟ και τον υφυπουργό αθλητισμού, Ελ. Αυγενάκη με θέμα τις κυρώσεις του νόμου (απαγόρευση συμμετοχής στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και απαγόρευση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο δημόσιο) στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ.

Στην πρώτη συνάντηση που έγινε την περασμένη Τετάρτη δεν επήλθε συμφωνία. Η ΕΠΟ, σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, ζήτησε τροποποίηση του νόμου και απάλειψη κάθε κύρωσης που αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Επίσης πρότεινε να αναλάβει η ίδια η ΕΠΟ την επιβολή των κυρώσεων (π.χ. αποκλεισμός από τις διοργανώσεις) που προβλεπει ο νόμος για τα σωματεία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου για τη συμμετοχή τους στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Επίσης ζητήθηκε και η απλοποίηση των διαιδικασιών εγγραφής – επανεγγραφής στο μητρώο.

Ο Αυγενάκης από την πλευρά του απέρριψε τις προτάσεις της ΕΠΟ και πρότεινε να δοθεί μια ακόμα παράταση στην εφαρμογή του νόμου, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ήδη έχει δοθεί πολύς χρόνος (περίπου δύο χρόνια) στα σωματεία για να ενταχθούν στο μητρώο.

Η δεύτερη συνάντηση των δύο πλευρών έχει προγραμματιστεί να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (17/8), ημέρα κατά την οποία ολοκληρώνεται η διορία που έχει δοθεί στα σωματεία για εγγραφή στο μητρώο.

Σε περίπτωση που δεν επέλθει συμφωνία η ΕΠΟ θα εξετάσει, με πολλές πιθανότητες να αποφασίσει, την αναστολή έναρξης όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, επειδή ένας μεγάλος αριθμός σωματείων, που όμως διαφέρει από Ένωση σε Ένωση δεν έχει εγγραφεί / επανεγγραφεί στο μητρώο και ως εκ τούτου, βάσει νόμου, θα πρέπει  να αποκλειστεί από τα πρωταθλήματα.

Επίσης σε περίπτωση που δεν επέλθει συμφωνία, αναμένεται ότι θα ενημερωθούν εκ νέου για το θέμα οι FIFA και UEFA και θα ζητηθεί η παρέμβασή τους.

2 σχόλια:

  1. Οι 3 προτάσεις που βολεύουν τους βολεμένοι τόσα χρόνια Ε..?Τους βολεμένοι που δεν μπορούν να κάνουν μια διαδικασία 3 ημερών το πολύ,μην πω 3 ωρών...Τρεις προτάσεις που φυσικά προσβάλουν τσ σωματεία τα οποία έχουν κάνει την διαδικασία και τις 3 φορές.. Και η ερώτηση είναι πως γίνετε οι υπόλοιποι να τα έκαναν αλλά αυτοί οι λίγοι να μην μπορούν...?Η μήπως καλύτερα να μην θέλουν...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το θέμα θά συνεχίζεται κάθε χρόνο να ξεκινάει τό προταθλημα τής σούπερ Λίγκ 2 με καθυστέρηση μηνών, μετά νά τρέχουν οι ποδοσφαιριστές καί νά παίζουν δύο αγώνες την εβδομάδα νά τούς βγαίνει η ψυχή καί στο τέλος να περιμένουν λεφτά από το στιχοιμα πού χρωστά ακόμα, τέτοιο προταθλημα να το χαίρεστε κύριοι τής ΕΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365