Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Κωνσταντινούπολη: Μεγάλη φωτιά στο ελληνικό νοσοκομείο

Η φωτιά εκδηλώθηκε στη σκεπή του νοσοκομείου
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στο ελληνικό νοσοκομείο και γηροκομείο «Βαλουκλή». Το CNN Turk μετέδωσε επικαλούμενο πυροσβέστες πως η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι φλόγες από τη φωτιά, που ξέσπασε περίπου στις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης (4.8.2022), στο ελληνικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης έχουν κάψει ήδη μεγάλο μέρος του κτηρίου και έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις.


Η φωτιά εκδηλώθηκε στη σκεπή του νοσοκομείου και επεκτάθηκε γρήγορα στην εξωτερική επένδυση του κτηρίου.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται περίπου 100 ασθενείς και πολλοί από αυτούς έχουν μεταφερθεί ήδη σε παρακείμενα νοσοκομεία, μακριά από το φλεγόμενο κτήριο.

Πολλοί μεταφέρθηκαν σε ειδικά αναπηρικά καροτσάκια, άλλοι στα φορεία, ενώ κάποιοι μεταφέρθηκαν στα χέρια των πυροσβεστών.



Στο σημείο έφτασε και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει όλη την περιοχή. 


Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.

Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα ασφαλείας για την περιοχή, ενώ οι διασώστες βοήθησαν άμεσα όσους αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από τον καπνό. Σε βίντεο που ανέβηκαν στο διαδίκτυο φαίνονται άνθρωποι να τρέχουν μέσα στους καπνούς.


Το Ελληνικό Νοσοκομείο του Βαλουκλή, το οποίο εξυπηρετεί την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, ιδρύθηκε το 1753.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365