Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Θεσσαλονίκη: Αίρεση πραγματοποίησε εξορκισμό στην Αριστοτέλους - Δείτε βίντεο

Απίστευτο και όμως πραγματικό
Ο δήμος Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε ότι δεν έδωσε καμία άδεια για τελετή στη λεγόμενη «Εκκλησία των Εθνών».

Απίστευτο και όμως πραγματικό… Δύο κυριακάτικα βράδια, το καλοκαίρι, πραγματοποιήθηκαν τελετές με εξορκισμούς σε δημόσιο χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Αριστοτέλους. Οι τελετές φέρεται να έγιναν από την αυτοαπακαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών». 

Πιο συγκεκριμένα, πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου, δύο Κυριακές, μια τον Ιούλιο και μια τον Αύγουστο, στήθηκαν η υπαίθρια «εκκλησία» με καρέκλες και μια μεγάλη οθόνη στην οποία παρουσιάζονταν βίντεο από άλλες τελετές. Αρκετά άτομα, όπως φαίνεται και στο βίντεο που εξασφάλισε το Voria, συμμετείχαν στο τελετουργικό. Η εκδήλωση και τα όσα διαδραματίζονταν κατά τους εξορκισμούς παρουσιάζονταν στη μεγάλη οθόνη που είχε τοποθετηθεί. «Get out, get out» ακουγόταν να φωνάζει ένας εκ των διοργανωτών, μπροστά από μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της τελετής.

Το ζήτημα με τελετές σε δημόσιο χώρο προκάλεσε αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ενημέρωσαν τον δήμο Θεσσαλονίκης. 

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δεν δόθηκε καμία άδεια 
Το θέμα των εξορκισμών στην Αριστοτέλους έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δρόσος Τσαβλής, ενώ ερώτηση απηύθυνε προς τη διοίκηση του δήμου και η ανεξάρτητη σύμβουλος, Ιωάννα Σπανού. 

Καμία άδεια δεν δόθηκε στη λεγόμενη «Εκκλησία των Εθνών» ξεκαθάρισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας, ο οποίος είναι αρμόδιος για τα θέματα παραχωρήσεων δημόσιων χώρων. Όπως εξήγησε ο κ. Κούπκας, η συγκεκριμένη «Εκκλησία» διενήργησε αυτές τις εκδηλώσεις, δίχως ο ίδιος να το γνωρίζει και δίχως να έχει δοθεί άδεια για την παραχώρηση του δημόσιου χώρου. 

«Το αίτημα ήρθε στο γραφείο μου, στις 10 Αυγούστου. Ακόμα και σήμερα άδεια δεν έχει δοθεί. Το διερευνούμε με τη βοήθεια της νομικής υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης. 

Όπως καταλαβαίνετε θα πρέπει να δούμε εάν όντως πρόκειται για μια εκκλησία η οποία είναι αναγνωρισμένη και εάν έχει όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα που πρέπει να διαθέτει για να παραχωρηθεί ο κοινόχρηστος χώρος», επισήμανε ο αντιδήμαρχος. Για το θέμα ο κ. Κούπκας ενημέρωσε τόσο τις αστυνομικές αρχές της πόλης, όσο και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Μάλιστα ο κ. Κούπκας αποκάλυψε ότι του έχει ζητηθεί η βόρεια πλευρά της Αριστοτέλους για άλλες τέσσερις Κυριακές εντός του Σεπτεμβρίου (4, 11, 18 και 25). 

«Ξεκαθάρισα στον εκπρόσωπο της Εκκλησίας αυτής ότι μια τέτοια παραχώρηση δεν μπορεί να γίνει καθώς ο κοινόχρηστος χώρος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια υπαίθρια εκκλησία, όπου θα γίνονται προσευχές, τελετουργίες», τόνισε. 

«Σέβομαι τη θρησκευτική ελευθερία, το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να πιστεύει όπου αυτός νομίζει, χωρίς όμως να προσβάλλει ούτε τα χρηστά ήθη, ούτε τη δημόσια τάξη και ούτε φυσικά να προσηλυτίζει κανέναν», ξεκαθάρισε ο κ. Κούπκας. 





3 σχόλια:

  1. όλες οι θρησκείες ίδιες είναι.Η αληθινή είναι αυτή που κάνεις μόνος το Σταυρό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού είναι ίδιες όπως λες, γιατί μόνο οι χριστιανοί κάνουν το ίδιο σταυρό του; μόνοι τους ή σε εκκλησίες; Μάλλον κάτι άλλο θελήσεις να πεις.

      Διαγραφή
  2. Όλες οι θρησκείες σε θέλουν φοβισμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365