Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Οι τελευταίες στιγμές της πριγκίπισσας Νταϊάνα - Είχε προβλέψει τον θάνατό της;

Η πρόβλεψή της για το τροχαίο μήνες πριν πεθάνει
Ο πυροσβέστης που απεγκλώβισε την πριγκίπισσα Νταϊάνα από το αυτοκίνητο αποκάλυψε τις τελευταίες της στιγμές. Η πρόβλεψή της για το τροχαίο μήνες πριν πεθάνει.


Στις 31 Αυγούστου του 1997 ο κόσμος πάγωσε από την είδηση ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν νεκρή. Μέσα στο αυτοκίνητό της με τον Ντόντι Αλφαγέτ χτύπησαν στην 13η τσιμεντένια κολόνα στήριξης της οροφής του τούνελ Ponte del’ Alma, στο Παρίσι και η αγαπημένη πριγκίπισσα άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετών.


Οι πρώτες βοήθειες έφτασαν γρήγορα στο σημείο χωρίς να ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν ή ποιος επέβαινε στο αυτοκίνητο. Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έφτασαν εκεί ήταν και ο πυροσβέστης, Χαβιέ Γκουμερλό. Όταν είδε την Νταϊάνα για πρώτη φορά δεν είχε ιδέα ποια ήταν. Δεν πίστευε μάλιστα ότι «η ξανθιά γυναίκα στο πίσω κάθισμα» ήταν τόσο σοβαρά τραυματισμένη καθώς είχε τις αισθήσεις της και τα μάτια της ήταν ανοιχτά.


Πριν την απεγκλωβίσει ο ίδιος από το αυτοκίνητο τής κράτησε το χέρι και την καθησύχασε λέγοντάς της να παραμείνει ήρεμη. Τότε η Νταϊάνα τον ρώτησε: «Θεέ μου, τι συνέβη;». Αυτά ήταν και τα τελευταία της λόγια, όπως αναφέρει ο Γκουμερλό στη Mirror 25 χρόνια μετά από εκείνο το μοιραίο βράδυ.


Λίγες μόνο στιγμές μετά από αυτά τα λόγια, η Νταϊάνα υπέστη καρδιακή ανακοπή.


«Της έκανα μαλάξεις στην καρδιά και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα άρχισε να αναπνέει ξανά. Ήταν φυσικά μια ανακούφιση γιατί ως νοσοκόμος ασθενοφόρου θέλεις να σώζεις ζωές και αυτό νόμιζα ότι το είχα κάνει. Για να είμαι ειλικρινής πίστευα ότι θα ζούσε», αναφέρει.



«Απ’ όσο ξέρω όταν ήταν στο ασθενοφόρο ήταν ζωντανή και περίμενα ότι θα ζήσει. Αλλά έμαθα αργότερα ότι είχε πεθάνει στο νοσοκομείο. Ήταν κάτι που με αναστάτωσε πολύ», θυμάται. 


«Ξέρω πλέον, ότι υπήρχαν πολύ σοβαροί εσωτερικοί τραυματισμοί, αλλά όλο το επεισόδιο είναι ακόμα πολύ έντονο στο μυαλό μου και η ανάμνηση εκείνης της βραδιάς θα μείνει για πάντα μαζί μου».


Τέλος, ο πυροσβέστης σημείωσε: «Τότε δεν είχα ιδέα ότι ήταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Μόνο όταν την έβαλαν στο ασθενοφόρο ένας από τους άνδρες του ασθενοφόρου μού είπε ότι ήταν αυτή».


Η πριγκίπισσα Νταϊάνα πέθανε στις 4 τα ξημερώματα, ώρα Παρισίου, στο νοσοκομείο Σαλπετριέρ βυθίζοντας στη θλίψη όλον τον κόσμο.


Είχε προβλέψει τον θάνατό της;


Την ίδια στιγμή, ένα νέο ντοκιμαντέρ του Discovery+ με τίτλο «The Diana Investigations», που έκανε πρεμιέρα στις 18 Αυγούστου, φέρνει νέα στοιχεία στο φως για το μοιραίο δυστύχημα και αποκαλύπτει ότι η Νταϊάνα είχε προβλέψει… τον θάνατό της.


Συγκεκριμένα, η πριγκίπισσα φέρεται να ζήτησε τον Οκτώβριο του 1995 μια ιδιωτική συνάντηση με τον προσωπικό νομικό της σύμβουλο, Βίκτορ Μίσκον, για «να του μιλήσει για κάτι που είχε στο μυαλό της».


Ο Μίσκον τότε κράτησε αναλυτικές σημειώσεις από τη συνομιλία τους, κατά την οποία η Νταϊάνα του είπε ότι «αξιόπιστες πηγές την είχαν ενημερώσει ότι μπορεί να οργανωθεί ένα τροχαίο ατύχημα». Η ίδια δεν κατονόμασε αυτές τις πηγές. Επίσης, προέβλεψε ότι «ή θα κατέληγε νεκρή ή θα τραυματιζόταν σοβαρά».


Πριν περάσουν δύο χρόνια συνέβη το τροχαίο που της στοίχισε τη ζωή.


Σύμφωνα με το ίδιο ντοκιμαντέρ, ο Μίσκον έδωσε το σημείωμα της συνάντησής του με την Νταϊάνα στον τότε επίτροπο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Πολ Κόντον, ο οποίος το κλείδωσε σε ένα χρηματοκιβώτιο.


Μόλις ο διάδοχος του Κόντον, Τζον Στίβενς, ανέλαβε τη θέση ενημερώθηκε για την ύπαρξη του σημειώματος και επισκέφτηκε τον Βίκτορ Μίσκον την άνοιξη του 2005 για περισσότερες διευκρινίσεις: «Είδα τον Μίσκον περίπου ένα μήνα πριν πεθάνει την άνοιξη του 2005, επειδή το σημείωμα μού είχε προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και πίστευε ότι η Νταϊάνα ήταν παρανοϊκή και δεν είχε μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτά που αποκάλυπτε στο σημείωμα», είχε πει ο Στίβενς στην Daily Beast.


Ωστόσο, υπήρχε και μια δεύτερη επιστολή που φέρεται να έγραψε η πριγκίπισσα τον Οκτώβριο του 1996, δύο μήνες μετά το διαζύγιό της με τον πρίγκιπα Κάρολο, στην οποία η Νταϊάνα μιλούσε για ένα ανάλογο προαίσθημα. Ο μπάτλερ της, Πολ Μπάρελ, την είχε δημοσιεύσει στο βιβλίο του το 2003, «A Royal Duty».


«Κάθομαι εδώ στο γραφείο μου σήμερα τον Οκτώβριο του 1996 και λαχταράω κάποιον να με αγκαλιάσει και να με ενθαρρύνει να κρατηθώ δυνατή με το κεφάλι μου ψηλά. Αυτή η συγκεκριμένη φάση στη ζωή μου είναι η πιο επικίνδυνη – ο σύζυγός μου σχεδιάζει ένα ατύχημα στο αυτοκίνητό μου, βλάβη στα φρένα και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, προκειμένου να ανοίξει το μονοπάτι για να παντρευτεί την Τίγκι (την προσωπική του βοηθό)», είχε γράψει η πριγκίπισσα.


Η Τίγκι Λέιτζ-Μπουρκ ήταν η προσωπική βοηθός του πρίγκιπα Καρόλου από το 1993 έως το 1999.


Στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ, ο Μπάρελ δηλώνει: «Όταν μου έφερε αυτό το σημείωμα, η πριγκίπισσα περνούσε ένα πολύ δύσκολο κομμάτι της ζωής της και έτσι τα συναισθήματά της ήταν ασταθή».


Όταν το δεύτερο σημείωμα δημοσιοποιήθηκε το 2003, ο νομικός της σύμβουλος, Βίκτορ Μίσκον, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξή του. Η έρευνα του Πολ Κόντον κατέληξε στο συμπέρασμα «με 100% βεβαιότητα» ότι δεν υπήρχε συνωμοσία για τη δολοφονία της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα τραγικό ατύχημα.


Φυσικά, οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον θάνατο της Νταϊάνα είχαν ξεκινήσει ήδη λίγο μετά τον θάνατό της και όπως φαίνεται 25 χρόνια μετά δεν λένε να κοπάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365