Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Θεσσαλονίκη: Παιδάκι κατάπιε λουράκι ρολογιού – Πώς σώθηκε την τελευταία στιγμή

Οι γονείς άκουσαν από το διπλανό δωμάτιο το παιδί τους να πνίγεται και να μην μπορεί να πάρει ανάσα
Μια περιπέτεια που λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία για την ζωή του είχε ένα αγοράκι στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Πρόκειται για τον μόλις 3,5 ετών Άγγελο που εντόπισε σε συρτάρι του σπιτιού του ένα παλιό λουράκι από χαλασμένο ρολόι, με αποτέλεσμα να το βάλει στο στόμα του και να φράξει τον λαιμό του.

Ο πατέρας του μίλησε στην εκπομπή Live News για τη μεγάλη λαχτάρα που πήρε, τόσο εκείνος όσο και η έγκυος σύζυγός του.

«Παίζαμε με το παιδάκι, η γυναίκα μου ήταν στην κουζίνα, κάποια στιγμή πάει στο δωμάτιο ανοίγει το συρτάρι, είχα ένα ρολόι χαλασμένο και το κατάπιε κατά λάθος».

Ακολούθησαν στιγμές πανικού. Οι γονείς άκουσαν από το διπλανό δωμάτιο το παιδί τους να πνίγεται και να μην μπορεί να πάρει ανάσα. Έντρομοι έτρεξαν κοντά του και με όση ψυχραιμία μπορούσαν να επιστρατεύσουν και προσπάθησαν να βρουν τη λύση.

«Τον χτυπούσαμε στη πλάτη αλλά δεν έβγαινε. Ζητούσε νερό, του δώσαμε και το κατάπιε».

Κάθε λεπτό που περνούσε ήταν κρίσιμο για τη ζωή του μικρού Άγγελου και ενώ το οξυγόνο του έπεφτε, ΕΚΑΒ και αστυνομία σε συνεργασία με διασώστες από το «Χαμόγελο του Παιδιού» έφτασαν σε μόλις δύο λεπτά για να μεταφέρουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα το παιδάκι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

«Ήμασταν πολύ αγχωμένοι, κατεβήκαμε κάτω και με τη βοήθεια της αστυνομίας, ανοίξανε τους δρόμους να φτάσουμε πιο γρήγορα».

Η αγωνία για τους γονείς του αγοριού με την ώρα κορυφωνόταν. Μετά από μια σειρά εξετάσεων στον μικρό Άγγελο, οι γιατροί εντόπισαν πως το λουράκι είχε κατέβει στον οισοφάγο, η αναπνοή του μικρούλη γινόταν πλέον ανεμπόδιστα και ευτυχώς δεν χρειάστηκε κάποια επέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365