Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Διπλός μποναμάς για τους δικαιούχους του ΚΕΑ και «δώρο» στους συνταξιούχους

Διπλός μποναμάς

Στο τραπέζι των παροχών που θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο της ΔΕΘ μπαίνει η οικονομική ενίσχυση των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, πρώην ΚΕΑ και των χαμηλοσυνταξιούχων.


Ειδικότερα μελετάται η καταβολή διπλού Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για τον Δεκέμβριο 2022 όπως έγινε και πέρσι και η οικονομική ενίσχυση ύψους 200 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους όπως έγινε το Πάσχα του 2022.


Πέρυσι, και συγκεκριμένα στις 15 Δεκεμβρίου, τη διπλή ενίσχυση είχαν λάβει 243.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε 53 εκατ. ευρώ.


Το εγγυημένο ποσό ανήλθε σε έως 200 ευρώ τον μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό που πληροί τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και σε έως 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό) . Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ.


Παράλληλα προν το Πάσχα καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς 634.000 χαμηλοσυνταξιούχων η έκτακτη οικονομική ενίσχυση Πάσχα που ανήλθε στο ποσό των 200 €.


Η οικονομική ενίσχυση πιστωθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων με ανώτατο ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ.


Συγκεκριμένα καταβλήθηκε σε όσους κατά τον μήνα Μάρτιο 2022 λαμβάνουν:


οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, προσυνταξιοδοτική παροχή,

αναπηρικά επιδόματα που καταβάλλονται από τον ηλεκτρονικό εθνικό φορέα κοινωνικής ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ),

συνταξιοδοτικές παροχές της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365