Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Φοιτητικές κατοικίες: “Τσιμπημένες” οι τιμές στα ενοίκια

Όπως έδειξαν τα στοιχεία του Spitogatos

Αλλάζει φέτος ο “χάρτης ” με τις τιμές των ενοικίων στις φοιτητικές κατοικίες.


Όπως έδειξαν τα στοιχεία του Spitogatos (SPI) η μέση άνοδος των τιμών στα ενοίκια των φοιτητικών κατοικιών στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες φοιτητουπόλεις της Ελλάδας, έφτασε φέτος στο 7,7% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, καθώς η μέση ζητούμενη τιμή ανέρχεται στα 8,3 €/τ.μ.


Ωστόσο την ίδια στιγμή μείωση 25% παρουσιάζει η διαθεσιμότητα (stock) των φοιτητικών κατοικιών σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά σε ολόκληρη τη χώρα, με τη μικρότερη μείωση να καταγράφεται στην Αθήνα και τη μεγαλύτερη στην επαρχία και κυρίως σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως Χανιά ή Κέρκυρα.


Αθήνα

Οι τιμές ενοικίασης φοιτητικών σπιτιών στην Αθήνα παραμένουν παραδοσιακά υψηλότερες σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Η υψηλότερη ζητούμενη τιμή ενοικίασης για φοιτητική στέγη εντοπίζεται στις παρακάτω περιοχές:


Κολωνάκι – Λυκαβηττός,

Μετς,

Κουκάκι,

Δάφνη,

Γουδί και Ιλίσια.


Στο Γουδί και τα Ιλίσια, περιοχές πολύ κοντά σε μερικά από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, σημειώθηκε σημαντική αύξηση ζητούμενης τιμής κατά 16,1% και 7,1% αντίστοιχα. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει αναλυτικά τη μέση ζητούμενη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, την ετήσια μεταβολή της ζητούμενης τιμής ανά περίπτωση, καθώς και τον μέσο όρο ζητούμενης τιμής για διαμερίσματα έως 65 τ.μ. και στούντιο στις περιοχές αυτές


Σημαντική αύξηση 12% στη ζητούμενη τιμή ενοικίασης φοιτητικής κατοικίας σημειώνεται και στην περιοχή του Ζωγράφου (10€/τ.μ.) η οποία αποτελεί σταθερά μία από τις δημοφιλέστερες περιοχές για αναζήτηση φοιτητικών διαμερισμάτων στην Αθήνα.


Ωστόσο χαμηλότερη ζητούμενη τιμή ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών εντοπίζεται στη Νίκαια, στα προάστια του Πειραιά, στις περιοχές Πατησίων – Αχαρνών αλλά και στην Κυψέλη.


Θεσσαλονίκη

Η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης φοιτητικής κατοικίας στη συμπρωτεύουσα κυμαίνεται στα 8,5 €/τ.μ. σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 4% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.


Οι περιοχές της Θεσσαλονίκης με την υψηλότερη ζητούμενη τιμή ενοικίασης φοιτητικής κατοικίας είναι:


το κέντρο της Θεσσαλονίκης,

οι Σαράντα Εκκλησιές – Ευαγγελίστρια,

η Τριανδρία – Δόξα

ενώ οι οικονομικότερες είναι η Σταυρούπολη

και ο Εύοσμος.

Η μεγαλύτερη αύξηση ζητούμενης τιμής ενοικίασης φοιτητικής κατοικίας σε ποσοστό 12% σημειώθηκε στις περιοχές του Ευόσμου και της Νέα Παραλίας.


Υπόλοιπη Ελλάδα

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, η υψηλότερη μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών καταγράφηκε σε Κέρκυρα, Χανιά, Ρέθυμνο, Πρέβεζα, Τρίκαλα, Ηράκλειο Κρήτης και Βόλο.


H Κρήτη και η Κέρκυρα, δύο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί πέρα από περιοχές με δημοφιλή πανεπιστημιακά ιδρύματα σημειώνουν την υψηλότερη ζητούμενη τιμή ενοικίασης.


Πηγή enikonomia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365