Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Οι Έλληνες «γυρίζουν την πλάτη» στα πετρελαιοκίνητα

Τον Μάρτιο οι πωλήσεις πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην Ελλάδα γνώρισαν νέα μείωση

Όλο και περισσότεροι Έλληνες κάθε μήνα «απαρνιούνται» τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.


Τον Μάρτιο οι πωλήσεις πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην Ελλάδα γνώρισαν νέα μείωση (-6,5%), με το συνολικό μερίδιο αγοράς να αγγίζει το 14,9%, όταν πριν από λίγα χρόνια το αντίστοιχο μερίδιο ήταν κοντά στο 50%. Από την αρχή του έτους (το πρώτο τρίμηνο) το ποσοστό των οδηγών που επέλεξαν πετρελαιοκίνητα οχήματα είναι 15,3%, όταν στην αντίστοιχη περσινή περίοδο το μερίδιο αγοράς βρίσκονταν στο 21,5%.


Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα πράγματα δεν διαφοροποιούνται σε μεγάλο βαθμό. Το ποσοστό των πωλήσεων στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα βρίσκεται στο 19,7%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό της περσινής περιόδου ήταν 28,1%. Αντίθετα, έδαφος κερδίζουν οι πωλήσεις των υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αφού κάθε μήνα σημειώνουν και νέο ρεκόρ. Οι πωλήσεις τον περασμένο μήνα σημείωσαν άνοδο 6,6%, ενώ πλέον παραπάνω από ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα που πουλιούνται στη χώρα μας είναι υβριδικά. Ανοδικά κινούνται και οι πωλήσεις των ηλεκτρικών (BEV-PHEV), καθώς γνωρίζουν άνοδο 3%, καταγράφοντας συνολικό μερίδιο αγοράς 9,4%.


Η αύξηση της τιμής των καυσίμων έχει οδηγήσει αρκετούς Έλληνες στην αγορά αυτοκινήτων διπλού καυσίμου. Τα μοντέλα υγραερίου γνώρισαν άνοδο 1,1%, καταγράφοντας συνολικό μερίδιο αγοράς 1,6%. Αυτή η τάση υπάρχει και στην ΕΕ όπου το αντίστοιχο ποσοστό του τελευταίου τριμήνου βρίσκεται κοντά στο 2,3%, επιβραβεύοντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες που συνεχίζουν να επενδύουν σε αυτή την τεχνολογία.


Ένα άλλο στοιχείο που παρατηρείται στη χώρα μας είναι ότι πλέον παραπάνω από τα μισά αυτοκίνητα (54,2%) είναι SUV, όταν το αντίστοιχο ποσοστό της περσινής αντίστοιχης περιόδου ήταν 44%. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες επιλέγουν αυτοκίνητο που να μπορεί να συνδυάσει τα πάντα. Στα SUV η αγαπημένη κατηγορία των Ελλήνων παραμένει η «Β», καθώς αυτή προσφέρει χώρους, άνεση, δύναμη και πολλές δυνατότητες για εξορμήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365