Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Eurostat: Αυξήθηκε στο 12,7% η ανεργία στην Ελλάδα

Τον Απρίλιο του 2022, το ποσοστό ανεργίας στη ζώνη του ευρώ ήταν 6,8%
Στο 12,7% αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2022, από 12,2% το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.


Τον Απρίλιο του 2022, το ποσοστό ανεργίας στη ζώνη του ευρώ ήταν 6,8%, σταθερό σε σύγκριση με τον Μάρτιο και μειωμένο από 8,2% τον Απρίλιο του 2021. Το ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ ήταν 6,2% τον Απρίλιο του 2022, επίσης σταθερό σε σύγκριση με τον Μάρτιο και μειωμένο από 7,5% τον Απρίλιο του 2021.


Η Eurostat εκτιμά ότι 13,264 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες στην ΕΕ, εκ των οποίων 11,181 εκατομμύρια στη ζώνη του ευρώ, ήταν άνεργοι τον Απρίλιο του 2022.


Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφουν η Γερμανία και η Πολωνία (3%) και η Ολλανδία (3,2%). Το υψηλότερο ποσοστό καταγράφει η Ισπανία (13,3%) και ακολουθεί η Ελλάδα (12,7%).


Σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων (κάτω των 25 ετών), τον Απρίλιο του 2022 ήταν 13,9% τόσο στην ΕΕ όσο και στη ζώνη του ευρώ, από 14% το Μάρτιο και στην ΕΕ και στην ευρωζώνη. Στην Ελλάδα η ανεργία των νέων αυξήθηκε τον Απρίλιο στο 36,8% από 26% το Μάρτιο. Η Ελλάδα καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό στην ανεργία των νέων στην ΕΕ και ακολουθούν η Ισπανία 28,9% και η Ιταλία 23,8%.

1 σχόλιο:

  1. Θα έχουμε μέτρα για τα παράνομα μηχανάκια -παπάκια που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα κατά δεκάδες στην Αλμωπία; Αυτό το χάος με τα δίκυκλα ανεξέλεγκτα δεν συμβαίνει πουθενά άλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365