Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Fuel Pass 2: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στο λογαριασμό μας

Οι αιτήσεις για το επίδομα βενζίνης μέσω του Fuel Pass 2 έχουν ξεκινήσει από την 1η Αυγούστου

Η αποστολή των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις προς τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα γίνεται το πρωί της επόμενης εργάσιμης ημέρας.


Οι αιτήσεις για το επίδομα βενζίνης μέσω του Fuel Pass 2 έχουν ξεκινήσει από την 1η Αυγούστου. Πότε όμως εμφανίζονται τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό μας ή στην άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό μας;


Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο vouchers.gov.gr, η αποστολή των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της δράσης προς τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα γίνεται το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας. Εξαιρούνται ημέρες επίσημων και τραπεζικών αργιών.


Η πίστωση της ενίσχυσης είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό γίνεται εντός ολίγων ημερών από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης της/του δικαιούχου από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής της/του.


Θυμίζουμε πως στο πρώτο Fuel Pass τα χρήματα έμπαιναν μετά από 3 ημέρες περίπου.


H καταβολή του ποσού γίνεται με δύο μεθόδους:


Μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva Wallet ή Alpha Bank) που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών NFC.

Μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό στον οποίο ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Το ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα:


Viva Wallet

Alpha Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα της Ελάδος

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Eurobank

Τράπεζα Αττικής

Παγκρήτια Τράπεζα

Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων ΣΥΝ.Π.Ε.

Τράπεζα Ηπείρου

Τράπεζα Καρδίτσας

Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

OLYMPUS BANK / Συνεταιριστική Τράπεζα Όλυμπος ΣΥΝ.ΠΕ.

Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας

Optima bank

Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων (ΤΠΔ)

Η αίτηση κάθε πολίτη μπορεί να βρίσκεται σε μία από τις ακόλουθες καταστάσεις:


ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ

ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ

ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ

Για οποιαδήποτε απορία/διευκρίνιση, που αφορά τις καταστάσεις 1, 2, 3 και 4, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Υποστήριξη του Προγράμματος στο 210 7000800, ενώ για οποιαδήποτε απορία/διευκρίνιση που αφορά τις καταστάσεις 5 και 6, με το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365