Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Fuel Pass 2: Γιατί έχουν μείνει πίσω οι πληρωμές, αυτά τα ΑΦΜ έχουν δει χρήματα μέχρι τώρα

Ποιοι πληρώνονται τώρα - Πότε οι επόμενοι

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν δημοσιευτεί η τελευταία έγκριση πληρωμών που δόθηκε προς τις τράπεζες ήταν την 1η Αυγούστου, δηλαδή την πρώτη μέρα που άνοιξαν οι αιτήσεις για το Fuel Pass 2.

Το Dnews δέχτηκε αρκετά ερωτήματα από πολίτες που συνεχίζουν να μην έχουν λάβει μέχρι και σήμερα το σχετικό επίδομα βενζίνης παρότι το ΦΕΚ έκανε λόγο για 3 εργάσιμες ημέρες για την καταβολή των χρημάτων.


Συγκεκριμένα το ΦΕΚ γράφει, «εντός ολίγων ημερών από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης της/του δικαιούχου από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής της/του.


Η αποστολή των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της δράσης προς τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα γίνεται το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας (εξαιρούνται ημέρες επίσημων και τραπεζικών αργιών)».


Υπενθυμίζεται πως στον προηγούμενο κύκλο του Fuel Pass η καταβολή των χρημάτων γίνονταν 2 ημέρες από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης του δικαιούχου.


Νωρίτερα σε επικοινωνία του Dnews με το Υπουργείο Οικονομικών, πηγές ανέφεραν οτι το Υπουργείο έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις και πως οι πληρωμές για το επίδομα βενζίνης είναι θέμα τραπεζών.


Ποιοι πληρώνονται τώρα - Πότε οι επόμενοι

Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ για το Fuel Pass 2 και τις καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί στις πληρωμές των δικαιούχων και όσων έχουν κάνει αίτηση, όπως φαίνεται και στις πιο πρόσφατες αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στις 3 Αυγούστου, έχει δοθεί έγκριση να πληρωθούν όλοι όσοι υπέβαλλαν αίτηση κατά την πρώτη ημέρα που τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2, ήτοι την 1η Αυγούστου.


Υπενθυμίζεται οτι την πρώτη ημέρα των αιτήσεων αίτηση έκαναν όσοι έχουν ΑΦΜ το οποίο τελείωνε σε 1, 2 και 3 (εκτός μοτοποδηλάτων).


Επομένως σε επόμενη φάση θα πληρωθούν τα ΑΦΜ που τελειώνουν σε 4 5 και 6 χωρίς ωστόσο να έχει δημοσιευτεί προς το παρόν νέα απόφαση έγκρισης.


Η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν και αυτή τη φορά να πάρουν τα χρήματα είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Στην πρώτη περίπτωση το επίδομα είναι 15 ευρώ υψηλότερο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν ήδη υποβάλει την φορολογική τους δήλωση, πριν την προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης, αφού λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365